Ludovic Orban sfidează Parlamentul! Liderul senatorilor PSD îl pulverizează: ‘Demonstrează că se consideră mai presus de Constituție’

27 aprilie 2020  |  05:50  |  👁 643 Vizualizari


Premierul Ludovic Orban ar trebui să se prezinte în Parlament şi să prezinte o situaţie a măsurilor luate în ultimele şapte zile, conform hotărârii prin care Legislativul a aprobat decretul prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă. Se pare însă că premierul nu doreşte să dea curs textului respectiv şi nici solicitării pe care liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a făcut-o pentru mâine, 28 aprilie. Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, îl atacă dur, susținând într-o postare pe Facebook că premierul demonstrează că se consideră mai presus de Constituția României.

„Orban mai presus de lege dă cu flit Parlamentului!

Premierul era obligat să prezinte fiecărui român și Parlamentului raportul cu situația pandemiei conform hotărârii de încuvinţare a prelungirii stării de Urgenţă votată de Legislativ.

Prin refuzul de a prezenta raportul cerut de Parlament, premierul liberal demonstrează că se consideră mai presus de Constituţia României.

În raport cu prevederile legale, refuzul premierului de a respecta obligaţiile instituite în sarcina sa, prin hotărâri ale Parlamentului reprezintă un abuz contra intereselor publice.

Comportamentul premierului, care nu a prezentat încă acest raport, demonstrează dispreţul pe care Orban îl are faţă de români în primul rând, față de normele democratice, faţă de lege și faţă de Parlamentul care contrar păreri dumnealui este în activitate și legifereaza pentru românii aflați în nevoie.

Îi reamintesc că același parlament pe care azi îl jigneste l-a mai trimis odată acasă prin moțiune de cenzură și se prea poate ca atitudinea arogantă și sfidătoare să-l trimită din nou în șomaj”, scrie Radu Preda.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.