Ludovic Orban desemnat prim-ministru de către președintele Klaus Iohannis

15 octombrie 2019  |  17:38  |  👁 191 Vizualizari


Ludovic Orban desemnat prim-ministru de către președintele Klaus Iohannis. Acesta a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.„Acum putine zile a trecut motiunea de cenzura si a trecut guvernul pesedist si e foarte bine asa pentru ca PSD din 2017 incoace a avut 3 guverne care au daunat grav Romaniei. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea Romaniei si ne-a tinut pe toti pe loc. Acest lucru a fost constatat pana la urma de toate partidele din opozitie. In acest fel a fost posibila motiunea de cenzura care a fost un real succes pt opozitie.

Citiți și Rise Project: Dan Barna s-a îmbogățit pe seama persoanelor cu dizabilități

Dupa consultarile cu partidele am tras concluzia ca se contureaza un Guvern in jurul PNL-ului. Guvernul instalat in zilele urmatoare va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Personal cred ca alegerile anticipate sunt o solutie foarte buna, dar nu acum cu guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern esuat e o zi pierduta pentru Romania. Am decis sa desemnez urmatorul premier in persoana in persoana lui Ludovic Orban”

Ludovic Orban va cere vot de încredre în Parlament

 

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor (233 de voturi).

Dacă trece de votul Parlamentului, atunci primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune individual, în fața Președintelui României, jurământul de credință. Guvernul în întregul său și fiecare membru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor (233 de voturi).

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.