Lovitură fără precedent pentru PNL! Un celebru liberal, inculpat într-un nou dosar

27 aprilie 2021  |  10:51  |  👁 248 Vizualizari


Lovitură fără precedent pentru PNL! Un primar liberal, inculpat într-un dosar de înșelăciune

Este vorba despre Mihai Chirica, primarul Iașului. Acesta este inculpat într-un dosar ce vizeaza transferul unui teren din proprietate publica in proprietate privata, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

Amintim că luni, 26 aprilie, procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti. În urma acestor descinderi, au fost reținuți, pentru 24 de ore, Alexandru Musițiță, fostul arhitect șef din Primăria Iași, Claudiu Asimionesei, patronul publicației ”Bună Ziua Iași”, un notar și un funcționar public. Alte şapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat şi un fost viceprimar din municipiul Iaşi.

Destructurarea unei grupări specializate în înșelăciune

Descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care au construit un bloc de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

otrivit unor surse judiciare, este vorba de un teren aflat în zona centrală a municipiului Iaşi, care ar fi fost cedat de administraţia locală familiei Asimionesei, cu obligaţia construirii unei clădiri – pensiune şi sediu de birouri. Familia Asimionesei, care deţine publicaţia “Bună Ziua Iaşi”, ar fi construit însă pe acel teren un bloc de locuinţe.

Amintim că Mihai Chirica, primarul Iașului, a precizat luni că acțiunea nu este o descindere ci, mai de grabă, un proces birocratic ce a vizat ridicarea unor documente.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.