Locul de muncă perfect nu se rezumă la salariu atractiv

Obținerea unui loc de muncă reprezintă un pas extrem de important în viața fiecărei persoane.

Un loc de muncă îți asigură satisfacție profesională, independența financiară, oportunități noi, relații noi, conexiuni noi, medii sociale noi pe care niciodată nu ai visat că le vei cunoaște vreodată etc.

Cu siguranță fiecare dintre noi avem întipărită în minte imaginea ”job-ului perfect”, dar realizăm oare consecințele pe termen lung ale unei decizii total nepotrivite în ceea ce privește locul de muncă pe care l-am ales?

Trebuie să conștientizezi faptul că vei petrece cel puțin 40 de ore pe săptămână într-un birou sau într-o altă încăpere așa că de ce să nu alegi locul în care să te simți cu adevărat împlinit sub toate aspectele.

Când alegem un loc de muncă trebuie să o facem cu multă atenție și dăruire. Alegerea unui job nu trebuie în nicio situație să se rezume strict la latura financiară.

Trebuie să ne placă cu adevărat ceea ce facem întrucât timpul pierdut nu îl vom mai putea recupera niciodată. De ce să ne pierdem timpul prețios, în fiecare săptămână, de Luni până Vineri într-un loc în care nu mergem cu plăcere?

Un loc de muncă trebuie privit și trebuie ales cu deosebită atenție întrucât acesta ne va defini și ne va schimba personalitatea (și nu neapărat într-un sens pozitiv), modul în care viața noastră se va desfășura de acum încolo pentru o anumită perioadă de timp (câteva luni, ani sau o viață întreagă) începe în primul rând cu semnarea contractul individual de muncă.

Acea foaie pe care probabil o consideri în acel moment total nesemnificativă, neimportantă sau doar o simplă formalitate este cea care îți va schimba viața.

Semnarea acestui act dă naștere la anumite drepturi, dar mai ales obligații.

Există însă situații nefericite în care pur și simplu simțim că nu ne mai potrivim într-un anumit loc, că nu ne mai dezvoltăm, că oferim întotdeauna mai mult decât primim, că nu mai evoluăm ca persoane, că locul de munca nu ne mai aduce fericire, ne creează stres permanent, nemulțumire, nesiguranță și lista poate continua.

Poate am vrea să facem altceva, să lucrăm într-un domeniu diferit sau să pornim pe un alt drum. Nu este absolut nimic greșit în asta.

Trebuie să reținem și să înțelegem totodată este faptul că oricând avem posibilitatea de a o lua de la capăt pe alt drum întrucât nu suntem obligați să păstrăm un anumit loc de munca dacă nu ne mai dorim acest lucru.

Un contract încheiat pe perioadă nedeterminată nu înseamn că suntem legați definitiv de acel loc muncă, noi având întotdeauna posibilitatea de a demisiona dacă considerăm că acest pas este benefic pentru bunăstarea, sănătatea, dar mai ales liniștea noastră.

sursa: blog.avocatoo.ro

Related posts

Leave a Comment

13 + 12 =