Locuitorii unei țări din Europa doresc renunțarea la fusul orar

Insula Verii, aflată din nordul Norvegiei, este locuită de 300 de persoane care vor să o transforme în prima zonă din lume fără fus orar.

Pe această insulă de la nord de Cercul Arctic, soarele nu apune 69 de zile, de pe 18 mai până pe 26 iulie.

Noaptea polară durează din noiembrie până în ianuarie, iar în acea perioadă soarele nu este văzut deloc, informează News.ro.

„Este lumină constant, iar noi acţionăm în consecinţă”, a spus Kjell Ove Hveding, localnic, citat de CNN.

„În mijlocul nopţii, care ar putea fi ora 02.00, poţi vedea copii jucând fotbal, oameni vopsindu-şi casele sau cosind iarba de pe peluze, iar adolescenţii merg să înoate”.

Insularii s-au întâlnit într-o sală din oraş pentru a semna o petiţie în vederea modificării statutului insulei, iar în urmă cu câteva zile Hveding s-a întâlnit cu un membru al parlamentului norvegian pentru a-i înmâna petiţia şi pentru a discuta provocările legale pe care le presupune iniţiativa.

„Pentru mulţi dintre noi, să obţinem asta în scris ar însemna să formalizăm ceva ce am practicat timp de generaţii”, a mai spus el.

Locuitorii insulei speră ca prin aceasta să obţină renunţarea la orele tradiţionale de deschidere şi să poată introduce un program flexibil în şcoli şi la locurile de muncă. Pescuitul şi turismul sunt principalele industrii.

Related posts

Leave a Comment

6 − 2 =