Locuitorii din oraşele închise de virusul fără leac, din China, se bat pe mâncare în supermarketuri

24 ianuarie 2020  |  12:40  |  👁 636 Vizualizari


Un film ştiinţifico-fantastic se derulează sub ochii întregii lumi: pentru prima dată în istorie trei oraşe din China au fost complet închise din cauza unui virus fără leac. Oamenii sunt complet prizonieri şi se bat pe mâncare în magazine. Ca să vă faceţi o idee, cele trei oraşe au împreună 20 de milioane de locuitori, cât toată populaţia României. Panica e amplificată de faptul că numărul morţilor creşte de la o zi la alta, iar virusul a ajuns în alte trei ţări: Vietnam, Arabia Saudită şi Singapore. Sunt şi români care s-au întors din epicentrul bolii. 

Imaginile sunt reale, deşi par desprinse dintr-un film apocaliptic. Nimeni nu intră şi nu iese în Wuhan, epicentrul virusului, şi în alte două oraşe din China.

Militari înarmaţi păzesc intrarea în gări, aeroporturi şi în staţii de autobuz. 800 de avioane care trebuiau să ajungă astăzi pe aeroportul din Wuhan au fost anulate. Şi asta înaintea marii migraţii de Anul Nou chinezesc.

20 de milioane de oameni, cât întreaga populaţie a României, sunt prizonieri în oraşele în care trăiesc.

În supermarketuri, oamenii se bat pentru mâncare.

50 de români au fost chiar în oraşul unde a explodat virusul. Sunt membrii în Filamornica Banatul din Timişoara. Au aflat despre pericolul la care s-au expus când erau în drum spre casă, pe aeroportul din Frankfurt. Cei 50 de artişti sunt din diferite oraşe ale ţării: Timioara, Oradea, Cluj, Bucureşti, Braşov şi Constanţa. Cu toţii sunt acum în carantină.

În Cluj, pasagerii primesc indicaţii scrise cum să se protejeze. Şi cui să se adreseze dacă se simt rău.

Cum primul simptom este temperatura, pe marile aeroporturi ale lumii, în schimb, au fost amplasate scannere termice.

Masca de protecţie poate ajuta, spun medicii, la fel şi respectarea regulilor de igienă. În Coreea de Sud şi Hong Kong, puternic afectate de epidemia SARS cu 15 ani în urmă, oamenii le respectă cu religiozitate: „Mă spăl pe mâini cât de frecvent cu putinţă, port mască de fiecare dată când ies afară. Şi nu frecventez locuri aglomerate zilele acestea„.

Există suspiciuni că virusul ar proveni de la şerpi şi poate suferi mutaţii ceea ce îl face şi mai periculos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea decreta peste câteva ore stare de urgenţă la nivel mondial. Dezvoltarea unui vaccin care să combată acest virus ar putea dura cel puţin un an.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.