Lista țărilor în care românii vaccinați pot călători fără nicio restricție

18 mai 2021  |  06:51  |  👁 351 Vizualizari


Țările europene își deschid una câte una granițele pentru turiști după propriile reguli și nu mai așteaptă certificatul european de vaccinare.

În acest moment, românii imunizați pot călători fără test și fără să intre în carantină, în 12 state din uniune, printre care Grecia, Bulgaria, Italia și Germania. Franța și Austria au anunțat de asemenea că vor primi în curând turiști.

În acest moment, românii vaccinați pot merge fără restricții în vacanță în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda.

Este necesar doar certificatul de vaccinare, care vă scutește și de test COVID și de carantină.

Și Italia implementează un green pass în baza vaccinării, dar detaliile pentru obținerea acestuia nu sunt deocamdată disponibile.

Mai sunt câteva țări unde avem verde la intrare inclusiv pentru călătorii turistice, dar cu condiția să prezentăm și un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore, în funcție de stat. Acestea sunt: Malta, Spania, Elveția, Suedia și, de luni, Portugalia.

În plus, încă cel puțin 2 țări și-au anunțat deja intenția de a-și redeschide granițele pentru turiști: Austria, din 19 mai, și Franța din 9 iunie.

 

Avantajele pentru cei vaccinați nu constituie discriminare 

 

Încă nu se cunosc condițiile de intrare, dar cu siguranță nu vor fi diferite de cele precizate până acum și asta pentru că, din practică, reiese că majoritatea statelor UE nu consideră discriminare oferirea unor avantaje de călătorie persoanelor vaccinate câtă vreme toți cetățenii europeni au acces liber la vaccin.

Dimpotrivă, autoritățile spun că este mai degrabă o măsură de protejare a sănătății publice aceea de a mai impune restricții precum testarea sau plasarea în carantină celor nevaccinați câtă vreme în acest fel este încurajată imunizarea.

În acest context, și România a preluat modelul european de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic. Astfel, de săptămâna trecută am catalogat și noi statele lumii pe lista roșie, galbenă sau verde.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.