Liderul Sindicatului „Școala Prahovei”: Curg reclamațiile. Elevii nu au tablete, iar profesorii cer să nu fie înregistrați în timpul orelor online

17 septembrie 2020  |  16:05  |  👁 1138 Vizualizari


La doar câteva zile de la deschiderea anului școlar 2020-2021, sindicatele din învățământ sunt asaltate de telefoane din partea cadrelor didactice, nemulțumiri înregistrându-se și în rândul părinților și al elevilor. Dincolo de lipsurile dintr-un sistem încovoiat de probleme, sindicatele solicită protejarea cadrelor didactice, prin interzicerea efectuării de înregistrări în momentul susținerii lecțiilor online. În practică, elevii nu au tablete, iar alții nu au acces nici la internet.

Anul școlar 2020 – 2021 a debutat atipic. Sub semnul scenariilor, ca urmare a restricțiilor din punct de vedere epidemiologic, redeschiderea școlilor, la mai bine de șase luni de când au apărut primele cazuri Covid-19 în România, a venit la pachet cu o multitudine de probleme.

Elevii nu au primit mult promisele tablete, pentru desfășurarea cursurilor online, care oricum nu pot avea loc în zonele fără curent electric sau fără internet.

Scenariile stabilite la nivel național, cu privire la desfășurarea cursurilor la școală, în multe cazuri nu pot fi respectate, nu ca urmare a situației epidemiologice, ci mai degrabă ca urmare a lipsei spațiilor necesare pentru reducerea numărului de elevi într-o clasă.

Ultima solicitare vine însă din partea cadrelor didactice, care se plâng că, în mai multe cazuri, au întâmpinat probleme pentru desfășurarea cursurilor online și din alte puncte de vedere.

„Am transmis către unitățile de învățământ din județ o notificare, gen angajament, prin care li se solicită părinților ca, pe durata cursurilor online, la care acestora le este permis accesul, să nu intervină și să nu efectueze înregistrări. Inclusiv captarea imaginii este interzisă. Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrărilor activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este interzisă. Vom transmite adresa către toate unitățile de învățământ. Desfășurarea cursurilor online nu înseamnă că părinții pot interveni în timpul orelor”, a declarat Ion Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei și vicepreședintele FSLÎ, care susține că, în numai câteva zile de la deschiderea anului școlar au fost înregistrate zeci de telefoane cu privire la problemele din Educație.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.