Leguma care te ajută să slăbești, reduce stresul şi menţine creierul sănătos

Castravetele este o leguma versatila care poate fi folosita atât pentru gătit cât și în forma ei proaspătă, lângă alte mâncăruri, în salată sau pur si simplu ca o gustare între mese, scrie exquis.ro. Noi alegem modul în care vrem să îl consumăm.

Castravetele are o serie de nutrienți de care poți beneficia. Care sunt aceștia și cum te poți bucura de ei, din plin?

 

Te ajută să slăbești

Deoarece au un conținut mare de apă în compoziția lor, castraveții sunt ideali pentru curele de slăbire. Au foarte puține calorii și conțin multe fibre necesare organismului tău. Conțin în jur de 45 de calorii și sunt bogați în proteine, vitamina C, magneziu, potasiu și mangan. Pe lângă o dietă echilibrată, castraveții constituie un aliment de bază pentru pierderea greutății.

 

Buni pentru creier

Castraveții conțin flavonoli, niște compuși care acționează la nivelul creierului și ajută la conectarea neuronilor în mod eficient. Te vor ajuta să ai o memorie mai bună și vor proteja celulele nervoase.

 

Reduc stresul

Datorită aportului bogat de vitamine, printre care se numără vitamina B, B1, B5 și B7, consumul de castraveți este eficient în relaxarea sistemului nervos și creează o stare de relaxare și eliberare. Astfel, stresul și anxietatea sunt reduse considerabil.

Pe lângă o dietă echilibrată, care constă în mese regulate, hidratare și mișcare, poți profita de aportul de vitamine pe care ți-l oferă castravetele. Îl poți consuma în toate formele lui: ca o gustare, în salată sau într-o serie de mâncăruri gătite.

Sursa: stiripesurse.ro

Related posts

Leave a Comment

20 − 11 =