Lansare de amploare în sistemul medical românesc: 131 de spitale vor fi dotate cu tehnologie de telemedicină pentru serviciul de urgență

11 august 2023  |  06:51  |  👁 265 Vizualizari


Investiție de 40 de milioane de lei pentru îmbunătățirea accesului la îngrijirea medicală și consultanță rapidă în situații critice

București, 11 august 2023 – Ministerul Sănătății a anunțat un proiect ambițios care va aduce îmbunătățiri semnificative în furnizarea de servicii medicale de urgență în spitalele din întreaga țară. Potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila, 131 de Unități de Primire Urgențe/Compartimente Primire Urgențe din spitale județene, municipale și orășenești vor fi echipate cu sisteme de telemedicină de ultimă generație.

Valoarea totală a acestui proiect de modernizare a sistemului medical este estimată la aproximativ 40 de milioane de lei, sumă care va fi investită în achiziționarea și implementarea soluțiilor complete de telemedicină. Aceste echipamente vor permite medicilor să evalueze simptomele pacienților, să ofere sfaturi și instrucțiuni pentru acordarea primului ajutor și să stabilească conduita medicală adecvată până la sosirea pacienților la spital.

Telemedicina în cadrul serviciilor de urgență va avea un impact semnificativ asupra accesului la îngrijirea medicală în situații critice, permițând consultații rapide și decizii medicale imediate. Pacienții vor beneficia de expertiza medicilor înainte de a ajunge la spital, ceea ce poate conduce la reducerea timpului de intervenție și la creșterea șanselor de recuperare.

Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, a subliniat importanța acestui proiect în contextul îmbunătățirii sistemului medical românesc și a declarat: „Telemedicina în sistemul de urgență reprezintă o etapă majoră în modernizarea serviciilor de sănătate din țara noastră. Această inițiativă va contribui la asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate superioară și la creșterea accesibilității în situații de urgență.”

Implementarea telemedicinii în serviciile de urgență reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul medical din România și va avea un impact pozitiv asupra pacienților din întreaga țară. Proiectul evidențiază angajamentul autorităților pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate și pentru creșterea calității vieții cetățenilor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Departamentul de Comunicare al Ministerului Sănătății.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.