Kovesi, audiata la Curtea de Apel Ploiesti. Fosta sefa a DNA se teme sa nu fie fortata sa dea inapoi cei 300.000 lei

Cand toata lumea credea ca Laura Codruta Kovesi a disparut din peisajul public (ultimele dati fiind vazuta cand a fost pusa sub inculpare si obligata sa dea cu subsemnatul la Politie pentru controlul judiciar), fosta sefa a DNA a aparut discret la Curtea de Apel Ploiesti, marti dimineata, vizibil slabita si neinspirat imbracata, in opinia noastra. Insotita de avocata Daniela Frasie, fosta sefa a DNA a comparut la termenul din dosarul 422/42/2018, unde risca, in cazul in care va fi admisa contestatia in anulare a jurnalistilor Antena 3, sa fie obligata sa dea inapoi cei 300.000 lei incasati ca urmare a deciziei definitive a acestei instante, care a pronuntat solutia dupa ce doi procurori ai DNA, Marius Bulancea si Mihaela Beldie Canela, au trimis o adresa de intimidare, formulata ambiguu, in care se putea trage concluzia ca judecatorii cauzei fac obiectul unui dosar penal de coruptie.

Sansele ca Laura Kovesi sa fie fortata sa dea banii inapoi sunt maxime intrucat Plenul CSM a stabilit prin decizie irevocabila ca prin adresa semnata si trimisa la dosar de cei doi procurori DNA a fost afectata independenta judecatorilor de la Curtea de Apel Ploiesti, astfel incat decizia definitiva din apel apare lovita denulitate absoluta, intrucat s-a incalcat art. 6 din CEDO potrivit caruia orice persoana are dreptul la un proces judecat de “o instanta impartiala si independenta”.

Amintim ca prin Hotararea nr. 435/2018, Plenul CSM a stabilit ca in dosarul Kovesi – Antena 3: “Adresa DNA este de natura a incalca independenta judecatorilor din compunerea completului de judecata… exista elemente pe baza carora se poate conchide ca a fost adusa atingere independentei judecatorilor”.

Potrivit Art. 133 din Constitutie: “…(7) Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile.” Asta nu i-a impiedicat pe procurorii DNA Marius Bulancea si Mihaela Beldie Canela sa atace in contencios-administrativ Hotararea CSM, pentru a cere anularea acesteia, credem noi cu un singur scop, cel de a impiedica previzibila situatie in care fosta sefa a lor sa fie nevoita sa dea banii inapoi. Cauza Bulancea si Beldie contra CSM are termen la 28 mai 2019 la Inalta Curte – Sectia contencios (Dosar nr. 5074/2/2018).

Intrucat completul de judecata format din judecatoarele Elena Staicu si Andra Botez adecis sa nu solutioneze contestatia in anulare pana cand nu se va solutiona dosarul de la Inalta Curte privitor la Hotararea Plenului CSM nr. 435/2018, iar jurnalistii nu s-au opus dorintei instantei considerand-o legitima, Curtea de Apel Ploiesti a decis marti sa suspende contestatia in anulare pana la solutionarea dosarului aflat pe rolul Inaltei Curti: “In baza disp. Art. 413 alin.1 pct.1 NCPC dispune suspendarea judecarii procesului pana la solutionarea dosarului nr.5074/2/2018 aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu recurs pe toata perioada suspendarii judecarii procesului. Recursul se va depune la Curtea de Apel Ploiesti. Pronuntata in sedinta publica.”

Avocata lui Kovesi i-a plans de mila clientei si a facut un acces de morala

Pusa in fata suspendarii procesului, avocata Daniela Frasie a inceput sa-si vaite clienta, cum ca nu are nicio vina ca trebuie sa se prezinte la acest proces de mai bine de un an, doar pentru ca jurnalistii Antena 3 au cerut si obtinut suspendarea partii de sentinta prin care au fost obligati ca pe langa cei 300.000 lei sa-si ceara si scuze publice. Avocata Frasie a pretins ca nu ar fi trebuit sa se astepte judecarea unei cauze pentru ca jurnalistii sa-si ceara scuze, pentru ca “in mod normal ar fi trebuit sa-si ceara scuze din proprie initiativa”.

A fost momentul cand Razvan Savaliuc, senior editorul Lumea Justitiei (care a castigat procesul cu Kovesi dupa 4 ani de hartuiala) a intervenit pentru a stopa elanul vorbitoarei: “Daca tot se dau lectii de morala aici despre faptul ca nu ar trebui sa se astepte o hotarare judecatoreasca pentru prezentarea de scuze, si eu astept doamna Presedinta ca reclamanta Laura Kovesi sa-si ceara scuze poporului roman pentru odiosul protocol pe care l-a semnat in 2009 cu SRI, protocol prin care Justitia a fost pervertita, in conditiile in care Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat protocolul ilegal in totalitate. Astept si eu scuzele doamnei Kovesi!”

La iesirea din sala de judecata, Kovesi a iesit din cladirea Curtii de Apel Ploiesti, insotita de avocata ei si de un bodyguard de la SPP (vezi foto) platit din bani publici, pe care nu stim in baza carei legi inca il mai detine, in conditiile in care este un simplu procuror, si inculpat pe deasupra.

Kovesi a iesit exact pe trotuarul in care la un termen anterior al aceluiasi dosar, in aprilie 2018, se ratoia la jurnalisti sa nu-i mai puna intrebari intrucat: “Sunt aici pentru a sustine o cauza personala, ca atare nu fac declaratii. Multumesc frumos. La revedere. Repet, nu fac nicio declaratie. Deja sunt in timpul meu liber, in spatiul meu privat. Multumesc frumos, la revedere”.

Ce sa vezi insa, misterul trotuarului a fost elucidat: nimeni nu mai poate crede acum ca e spatiul privat al lui Kovesi intrucat, intre timp, conducerea Curtii de Apel Ploiesti a avut grija sa puna pe trotuarul din fata instantei mai multe pancarde pe care scrie ”Rezervat Curtea de Apel” – (vezi foto)

Sursa: ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

7 − two =