Klaus Iohannis/Restricții noi: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație!

25 martie 2020  |  09:37  |  👁 73 Vizualizari


• Supraveghere electronică pentru persoanele izolate și în carantină • Armata se va alătura jandarmeriei și poliției pentru gestionarea situației • Măsuri speciale pentru persoanele peste 65 de ani
Ieri, Președintele Klaus Iohannis a declarat că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin de astăzi obligații.
„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situția să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că tot ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă”, a spus Președintele României.
El a indicat că românii vor putea merge la serviciu și să-și facă cumpărăturile necesare. „Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a mai spus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis a menționat că s-a decis și folosirea armatei pentru gestionarea situației.
„Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție”.

Pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.