Klaus Iohannis: În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor

4 noiembrie 2020  |  06:11  |  👁 364 Vizualizari


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă nu se ia în calcul amânarea alegerilor. Şeful statului a amintit chiar exemplul Statelor Unite ale Americii unde, cu toate că numărul de cazuri de Covid-19 este mult mai mare, alegerile prezidenţiale au totuşi loc.

„În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem vedea şi în lume ce se întâmplă. Chiar astăzi au loc alegeri în Statele Unite ale Americii, o ţară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situaţia în România”, a precizat Iohannis.

În ceea ce priveşte amânarea alegerilor în contextul în care numărul de cazuri zilnice de Covid-19 a ajuns aproape de 8000, preşedintele Iohannis a menţionat că „nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem evoluţia în întreg şi să luăm acele măsuri care permit controlul extinderii pandemiei şi atunci, cu siguranţă, şi alegerile vor fi posibile”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.