Klaus Iohannis a respins încă o dată propunerea ministrului Justiției ca Adina Florea să conducă DNA

Președintele Klaus Iohannis a respins a doua oară numele Adinei Florea, propusă de ministrul Justiției Tudorel Toader la conducerea DNA.
Într-o scrisoare transmisă de Administrația Prezidențială către ministrul Justiției Tudorel Toader, șeful statului arată că documentația nu conține dovada ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea.
Sulfina Barbu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat luni, pentru Agerpres, că deocamdată nu a fost finalizată procedura privind reverificarea Adinei Florea. Ea a spus că acest punct este programat pentru şedinţa de joi a Colegiului CNSAS.
Pe 21 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie motivând că “nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004″.
În data de 27 decembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis din nou şefului statului propunerea privind numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA.

Related posts

Leave a Comment

4 × 5 =