Kitsch-ul primarului Adrian Dobre organizat pentru ploieșteni de consilierul personal Donald Constantin

6 decembrie 2019  |  10:29  |  👁 2154 Vizualizari


Kitsch-ul de la Parcul Municipal Vest, o destinație greu accesibilă pentru cei care nu dețin autoturisme, pe care administrația ploieșteană îl numește Târg de Craciun, a fost lăsat în acest an pe mâna lui Donald, nu Duck, ci Constantin.

În luna septembrie, administrația Parcului Municipal Vest, prin director Donald Constantin, (detașat pe această funcție de primarul Adrian Dobre din poziția de consilier personal al primarului), trimite la Primăria Ploiești o adresă prin care solicită organizarea Orășelului Copiilor și Târgului de Crăciun în parcul de la marginea orașului, construit cu fonduri europene.

Propunerea este acceptată de conducearea Primăriei Ploiești prin reprezentantul legal primar Adrian Dobre și uite așa Donald poate reveni la vechile metehne de la SGU, acolo unde a condus în stilu-i caracteristic timp de 5 ani, până a pus societatea pe butuci (n.r. nu spunem noi, spun rapoartele Curții de Conturi).

După ce s-a văzut cu “hățurile” în mână, a început distracția. “Împăratul kitsch-urilor” a hotărât ca de organizarea Târgului de Crăciun și Orășelului Copiilor să se ocupe o firmă al cărei obiect de activitate este colectarea deșeurilor, cu sediul în Pleașa, înființată anul trecut, care are declarați doi angajați. Afacerea a fost încheiată de Donald Constantin, fără licitație, fără respectarea legii achizițiilor publice, folosindu-se de principiul ”primul (n.r. prieten) venit, primul servit”.

La rândul său, firma contractată de Donald Constantin închiriază spațiile comerciale la tarife și pe criterii care nu sunt cunoscute publicului, din acest motiv mai mulți comercianți protestând în cursul zilei de miercuri la Parcul Municipal Ploiești Vest.

La Parcul Municipal Vest nu se pot obține venituri decât din terenurile de sport, parcare, patinoar și scenă, Donald Constantin încălcând clauzele impuse de Uniunea Europeană.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr 268 din 2016, privind stabilirea tarifelor pentru folosirea bunurilor și prestarea serviciilor în cadrul Serviciilor Administrației Parcului Municipal Vest, se pot obține venituri doar din închirierea amfiteatrului-scenă, terenurilor de tenis, patinoarului și parcărilor. Așadar, din punct de vedere legal, Parcul Vest nu poate obține venituri din alte surse, mai ales din cauza clauzelor impuse de Uniunea Europeană la acordarea finanțării pentru amenajarea parcului.

Primarul Ploieștiului, “Adrian Dobre – primar general”, printr-o pierdere spontană de memorie, uită că “împăratul încoronat” chiar de acesta la conducerea Parcului Municipal Ploiești Vest, este chiar consilierul personal al acestuia și îl arată cu degetul, afirmând că “ce s-a întâmplat la Parcul Municipal Ploiești Vest, cum s-a ales firma organizatoare, ce tarife sunt practicate nu știu, pentru că toate aceste lucruri intră în responsabilitatea conducerii parcului!”.

 Amintim că înainte de a deveni consilier personal al primarului Adrian Dobre, cel care era director al SGU Ploiești, Donal Constantin, era cel mai vocal contestatar al primarului, afirmând la un moment dat, în urma unor acuzații de legalitate ale primarului către acesta că “prin aburii de țuică….probabil e greu să mai vezi realitatea și legalitatea“.

Pe această cale, îl întrebăm pe “primarul general” Adrian Dobre dacă este de acord cu modul de atribuire al organizatorului Târgului de Crăciun și al Orășelului Copiilor, dacă este de acord cu modul de lucru al directorului “împărat” Donald Constantin și dacă este de acord cu modul în care este reprezentat de consilierul personal numit director al Parcului Municipal Ploiești Vest, în caz contrar îi cerem pe această cale să-l “detroneze pe împărat” și să-l elibereze din funcție.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.