Kim Jong Un: Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile

19 noiembrie 2022  |  07:33  |  👁 164 Vizualizari


Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa.

Conform KCNA, Kim Jong Un „a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări” la adresa Coreei de Nord, „partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală„.

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un „Hwasong-17„, un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul „manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile”.

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap.

Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite au realizat un exerciţiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test.

Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.