Județul din România, în top 5 cele mai primitoare destinații din lume: de ce îl vizitează sute de mii de turiști

1 februarie 2023  |  07:14  |  👁 293 Vizualizari


Județul Mureș este considerat una dintre cele mai primitoare destinații din lume. Iată de ce îl vizitează sute de mii de turiști.

Mureș se situează pe locul cinci într-un top internațional, notează Digi24.

În clasament, pe primele locuri se află regiuni din Spania, Grecia, Austria și Marea Britanie. Clasamentul a fost alcătuit pe baza recenziilor lăsate de turiști pe o platformă cunoscută de rezervări.

Sighișoara, din județul Mureș, foarte vizitată de turiști

Unul dintre cele mai vizitate orașe din județul Mureș este Sighișoara. Peste 250.000 de turiști vin să vadă în fiecare an Piața Cetății, Turnul cu Ceas și alte obiective istorice. La câțiva pași de Piața Cetății se află Turnul cu Ceas, construit în urmă cu peste 600 de ani. Are 6 nivele și 64 de metri înălțime. Până la mijlocul secolului al XVI-lea aici a funcționat primaria orașului Sighișoara.

Autoritățile locale spun că fac eforturi pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă.

„Am introdus festival și evenimente noi, de la Armonia Cetății până la Street Food Festival, am mutat târgul de Crăciun în Cetatea Medievală. Turiștii străini rămân impresionați de Sighișoara”, spune Iulian Sârbu, primarul municipiului Sighișoara, citat de aceeași sursă.

 

De asemenea, un obiectiv turistic din Sighișoara este Scara Școlarilor, care a fost construită în secolul al XVII-lea. Inițial, existau 300 de trepte. După reconstrucția din secolul al XIX-lea, numărul lor a fost redus la 176.

Oraşul Sighişoara se află în inima Transilvaniei și este una din puținele cetăți medievale din Europa care sunt încă locuite, iar centrul istoric al orașului, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Sighișoara este unul dintre cele șapte orașe fortificate săsești ale Transilvaniei. Situată în județul Mureș, la aproximativ 300 km nord de București, s-a bucurat de o importanță istorică datorită poziției sale chiar în poala Munților Carpați, care formau cândva o graniță naturală terestră între Europa și Estul controlat de otomani.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.