Judecatorii si procurorii Curtii de Apel Ploiesti au votat IMPOTRIVA desfiintarii SIIJ

30 noiembrie 2019  |  16:28  |  👁 53 Vizualizari


Judecatorii si procurorii de la Curtea de Apel Ploiesti au votat impotriva desfiintarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, alaturandu-se, astfel, celorlalte Parchete din tara care au ales sa sustina functionarea SIIJ.

Curtea de Apel Ploiesti reprezinta un caz special in contextul abuzurilor savarsite de anumiti fosti procurori precum Onea sau Portocala. Multi dintre judecatorii din Prahova au fost santajati, amenintati si chiar inculpati in dosare deschise de “paraditorii” de la DNA Ploiesti, iar votul pentru sustinerea SIIJ reprezinta o dovada de curaj, dar si dorinta magistratilor de a se face dreptate si a inlatura mafia din sistemul judiciar.

Iata cateva dintre abuzurile si imixtiunile in actul de justitie savarsite de Mircea Negulescu, in care erau vizati colegi procurori, sefi, judecatori etc:

Limbaj de magistrat: „Mă jur pe copiii mei. Procurorul general e o zdreanță ordinară”

  •  În înregistrările aparute in februarie 2017, in convorbirea cu sotia lui Vlad Constantin (zis Someru’), Portocala folosește termeni suburbani, atunci când face referire la colegii săi, la politicieni sau la oameni de afaceri aflați sub lupa anchetatorilor. El folosește termeni precum „procuror jegos”, „escroc”, „vagabond”sau „panaramă”. “O zdreanţă ordinară. Aia şi cu procurorul general (despre Ionut Botnaru, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, n.r), o altă zdreanţă ordinară. Un lucru de c..at.” (https://evz.ro/abuzurile-procurorului-zdreanta-de-la-dna.html)

 

 

  • Un alt judecator de la Curtea de Apel Ploiesti a declarat la SIIJ ca a fost chemat la DNA inainte de a judeca arestarea lui Constantin Ispas. 

“Judecatorul Ion Stelian, de la Curtea de Apel Ploiesti (pensionat in 2018) a depus in fata sefei SIIJ, Adina Florea, o declaratie in care a povestit cum in a doua jumatate a anului 2015 a fost contactat de procuroarea Cerasela Raileanu, de la aceeasi unitate DNA Ploiesti, care l-a convocat de urgenta la sediul parchetului local, sustinand ca Lucian Onea dorea sa discute cu judecatorul chiar in acel moment.

Contextul era dat de faptul ca judecatorul Ion Stelian ar fi trebuit sa judece, chiar a doua zi, contestatia formulata de catre doi politisti, Constantin Ispas si Mihail Emanuel Saghel, la arestul preventiv dispus de catre Tribunalul Prahova intr-un dosar in care DNA ii retinuse pentru pretinse fapte de coruptie. (https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/presiune-pe-judecator-dezvaluire-socanta-a-lui-ion-stelian-de-la-curtea-de-apel-ploiesti-dupa-orele-de-program-am-primit-un-telefon-giluela-deaconu-mi-a-spus-ca-seful-vrea-sa-vorbeasca-cu-mine-onea-mi-a-dat-un-biletel-cu-un-numar-de-telefon-si-mi-a-indica)

  • Si judecatorul Iulian Dinu de la Tribunalul Prahova a fost luat in vizor de “Zdreanta”. Negulescu voia să-l <<aranjeze>> folosind metode ilegale de „anchetă”, prin presiuni asupra unor persoane, şantaj şi fals în înscrisuri“.

 

Ph-online.ro a redat la vremea respectiva un paragraf din mărturia uneia dintre victimele lui Negulescu, pe care fostul procuror a obligat-o să mintă într-un denunţ redactat după dictare. 


„I-am spus domnului procuror Negulescu Mircea că ceea ce mi-a spus că ştie despre domnul procuror Muscalu nu este real. Totodată, domnul procuror Negulescu Mircea mi-a cerut la un moment dat să fac un denunţ cu privire la domnul judecător Dinu Iulian, persoana pe care eu nu o cunoşteam la acel moment, nu ştiam că este judecător, dar în legătură cu această persoană domnul Negulescu Mircea mi-a spus că îmi spune dumnealui ce să scriu în denunţ. I-am spus domnului procuror că nu mă interesează şi că, dacă nu am văzut cu ochii mei ceea ce urmează să scriu în denunţ sau să declar, nu scriu”, se arată în mărturia celui pe care Zdreanţa l-a forţat să depună declaraţie mincinoasă împotriva judecătorului Dinu.

(https://ziarulprahova.ro/2019/04/noi-dovezi-despre-cum-cerea-portocala-denunturi-impotriva-judecatorului-dinu-iulian/)

 

1-aa

Reamintim faptul ca prin menghina lui Portocala au trecut, pe rand, colegi politisti, procurori, unii dintre ei fiind chiar arestati in baza dosarelor deschise din razbunare si santaj, iar pe lista cu victime pe care n-a mai apucat sa le “aranjeze”, erau trecute chiar numele unor judecatori de la Curtea de Apel Ploiesti si Tribunalul Prahova.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.