Joe Biden a acceptat nominalizarea pentru rolul de candidat la preşedinţie

21 august 2020  |  06:42  |  👁 456 Vizualizari


Joe Biden a promis, în discursul de acceptare a nominalizării pentru rolul de candidat democrat la Casa Albă, că va pune capăt „anotimpului întunecos”, reprezentat de mandatul lui Donald Trump.

Biden a spus joi seară că Donald Trump a „ascuns America în întuneric prea mult timp” şi că rivalul său din alegerile prezidenţiale a dezlănţuit „prea multă furie, prea multă teamă, prea multă diviziune”.Cu o carieră politică de peste 50 de ani, Joe Biden intră în campanie cu un avantaj clar în sondaje în faţa lui Trump, în vârstă de 74 de ani.

Dintr-un centru de evenimente dn oraşul natal Wilmington (Delaware), Biden, în vârstă de 77 de ani, a spus: „Aici şi acum, vă dau cuvântul că, dacă îmi încredinţaţi preşedinţia, mă voi concentra pe ce e mai bun în noi, nu pe ce e mai rău. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Este timpul ca noi, oamenii, să venim laolaltă şi să nu facem vreo greşeală, uniţi vom putea şi vom învinge acest anotimp al întunericului în America”.

„Putem alege o cale de a deveni mai furioşi, cu mai puţină speranţă, o cale a umbrei şi suspiciunii. Sau putem alege o altă cale şi, împreună, să profităm să ne vindecăm, reformăm şi unim. O cale a speranţei şi a luminii”.

Joe Biden a fost ales senator al statului Delaware în 1973 şi a devenit apoi preşedintele comitetului juridic şi pentru relaţii internaţionale al Camerei. După două campanii fără succes pentru Casa Albă, în 1988 şi 2008, el a devenit vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, şi a deţinut această funcţie între 2009 şi 2017.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.