Israel adoptă noi măsuri de relaxare: Nepoții pot merge la bunici, dar fără îmbrățișări și pupături

5 mai 2020  |  06:02  |  👁 384 Vizualizari


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni, într-o intervenţie televizată, noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei COVID-19, care privesc, printre altele, suspendarea restricţiilor de mişcare pentru cetăţeni, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Până în prezent israelienii nu puteau să se îndepărteze de propria locuinţă pe o rază ce depăşea 100 de metri, cu excepţia mersului la cumpărături, la serviciu, la spital sau la farmacie.

Premierul Netanyahu a mai anunțat că vor fi, de asemenea, permise vizitele la bunici, însă a precizat că aceste vizite ar trebui să fie „fără îmbrăţişări şi pupături”.

Centrele comerciale şi pieţele au primit permisiunea de a se deschide începând de joi, cu respectarea anumitor restricţii, în special în ceea ce priveşte mâncatul în aer liber.

Elevii de toate vârstele se vor putea întoarce la şcoală. După reluarea claselor primare duminică, grădiniţele vor fi redeschise pe 10 mai iar întreg sistemul educativ ar putea să se redeschidă la mijlocul lunii iunie.

Dacă până acum erau interzise adunările publice ce depăşeau zece persoane, de acum înainte vor fi autorizate grupurile de până la 20 de persoane.

Până în acest moment, în Israel au fost raportate 16.246 de cazuri de infectare cu coronavirus și 235 de decese.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.