Iohannis despre Onea și Portocală: ,,Cine greşeşte, plăteşte!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, despre situația foștilor procurori de la DNA Ploiești, că cine greșește, plătește.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, întrebat fiind despre o eventuală arestare a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, că nu are date din anchetă şi nu se pronunţă. “Lupta anticorupţie trebuie să se desfăşoare corect, super-corect, şi dacă cineva greşeşte plăteşte”, a adăugat el.

Întrebat dacă i se pare oportună arestarea procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, având în vedere acuzaţiile la adresa lor, Klaus Iohannis a spus: “Nu cunosc detalii din anchetă şi nu mă pronunţ pe aceste chestiuni”.

Întrebat, de asemenea, dacă poate funcţiona lupta anticorupţie în condiţiile în care procurorii sunt acuzaţi de astfel de fapte, şeful statului a afirmat: “Lupta anticorupţie trebuie să se desfăşoare corect, super-corect, şi dacă cineva greşeşte plăteşte. Dar asta nu înseamnă că îi văd vinovaţi sau nevinovaţi, repet, nu am date din anchetă şi sunt convins că lucrurile vor merge în CSM exact pe lege”.

Parchetul General a anunţat, luni, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară.

”Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Negulescu Mircea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, au transmis, luni, reprezentanţii Parchetului General.

Related posts

Leave a Comment

7 − five =