Investiție sigură pe care o poți face. Daniela Șerban (ARIR): Nu dublezi banii în două luni, dar îi dublezi în zece ani. E mai bine așa decât să-i pierzi în trei zile

29 ianuarie 2023  |  09:20  |  👁 156 Vizualizari


Dacă vrei să te îmbăgățești repede, o iei pe calea criptomonedelor, dar îți asumi și un mare risc: poți pierde totul doar în câteva zile. Dacă vrei un câștig sigur, dar pe un termen mai lung, poți investi la bursă.

„În acest moment, sunt mai mulți români care au tranzacționat crypto față de oamenii care au ales să meargă cu bursa clasică. Bursa clasică este un început pentru că este acea centură de siguranță care îți asigură creștere susținută pe termen lung. Nu există bursă în această lume – și vorbim de piețele americane cu un istoric de 100 de ani – în care să nu fi crescut. Într-adevăr… nu dublezi banii în două luni, dar îi dublezi în zece ani. Și este mai bine să-i dublezi în zece ani decât să-i pierzi în trei zile”, a spus Daniela Șerban, președintele Asociației Române pentru Relația cu Investitorii (ARIR).

Sunt oameni care pun bani deoparte, dar în ce ar trebui să investească românii pentru a-și proteja banii de inflație?

Daniela Șerban, președinte al Asociației Române pentru Relația cu Investitorii (ARIR), a zis că, înainte de a decide în ce investim, trebuie să ținem cont de câteva lucruri esențiale: profilul fiecăruia, toleranța la risc și să ne gândim când am avea nevoie de bani.

„Depozitele bancare sunt o primă unealtă de păstrare a banilor după ce am depășit etapa unui fond de urgență, unui fond de criză care să acopere câteva luni din traiul nostru. Apoi ne putem gândi la investiții. Când ne gândim la investiții, ne uităm la ce ni se potrivește și luăm în calcul vârsta noastră, statul, câștigul nostru, câți bani ne rămân, dacă avem copii și când vom avea nevoie de bani. Dacă suntem spre 40-50 de ani și banii ne vor trebui în 10 ani, ne gândim, de două ori, care să fie coșul de instrumente în care să investim. Nimeni nu spune că bursa se potrivește tuturor. Dar la bursă poți găsi companii pe profilul tuturor. Poți alege o companie la bursă de la care să ai un câștig constant, dar mai mic sau poți să alegi o companie care și poate crește mult, dar care poate și scădea mult. De obicei se face un profil al investitorului pentru a-ți da seama ce toleranță ai la pierdere. Dacă tu nu poți dormi noaptea pentru că acțiunea ta a scăzut cu 1% nu este bine să investești pentru că te va consuma mult prea mult”, a spus Daniela Șerban, președinte ARIR.

sursa: dcnews.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.