Inundații pe Valea Prahovei din cauza ploilor torențiale. Sinaia și Bușteni, sub ape

24 august 2022  |  07:04  |  👁 167 Vizualizari


Pompierii prahoveni au fost solicitaţi, marţi seară, să intervină în cazul unor inundaţii care s-au produs în staţiunea Sinaia şi în localitatea Băneşti, ca urmare a ploii torenţiale, probleme fiind anunţate şi în oraşul Buşteni.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, s-a intervenit la Sinaia pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu, dar şi pentru degajarea unui arbore doborât de vânt şi pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă.

De asemenea, o locuinţă a fost inundată la Băneşti.

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, anunţă că mai multe zone au fost afectate din cauza ploii torenţiale, iar reţeaua de canalizare a oraşului nu face faţă debitului mare de apă acumulat.

„ANM a anunţat cod portocaliu de ploi abundente cu averse torenţiale, în intervale scurte de timp, dar prin acumulare, putându-se înregistra cantităţi mari de apă. Avertizările sunt în vigoare pentru seara aceasta, dar şi în cursul nopţii de 24.08.2022. Situaţiile de urgenţă necesită intervenţii prompte, pentru ca dezastrele să poată fi evitate, iar pagubele să fie minime. Situaţia este în acest moment sub control, însă rămânem vigilenţi şi în stare de alertă. Vom continua acţiunile de verificare a daunelor produse în urma ploilor”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.