Înscrierile pentru vaccinarea cu Pfizer a persoanelor peste 65 de ani se reiau din martie

20 februarie 2021  |  07:46  |  👁 86 Vizualizari


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că din luna martie, după prima săptămână, vor reîncepe înscrierile pe platformă, pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu Pfizer a persoanelor de peste 65 de ani.
Valeriu Gheorghiță a precizat că până în a doua parte a lunii martie ar putea fi deschise alte 200 de noi cabinete pentru vaccinare.   „Reînscrierile încep în a doua parte a lunii martie. Activitatea propriu-zisă de vaccinare va începe din 15 martie, ceea ce înseamnă că programările se vor deschide cel puţin cu o săptămână înainte. Este posibil să punem în activitate circa 200 de noi cabinete pentru vaccinare, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de noi locuri zilnic începând cu 15 martie”. Noi vom deschide această posibilitate de programare cel puţin cu o săptămână mai devreme, după prima săptămână a lunii martie. În aceste centre de vaccinare vom distribui aceste doze suplimentare de la compania BioTech-Pfizer”. – a spus Valeriu Gheorghiță.
„Este foarte probabil că vom deschide şi a treia etapă, probabil în aprilie. Cred că undeva la mijlocul lunii aprilie să deschidem şi etapa a treia de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Din luna aprilie vor fi deschise şi majoritatea centrelor propuse la nivelul fiecărui judeţ.  „Din aprilie vom deschide cu siguranţă majoritatea centrelor pe care le avem propuse la nivelul fiecărui judeţ ceea ce înseamnă aproximativ 1.760 de cabinete de vaccinare, ţinând cont că acum funcţionăm cu aproximativ 30 la sută din această capacitate. Avem circa 38.000 – 40.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, cu o capacitate de 30 la sută”, a mai declarat Gheorghiţă.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.