Infecțiile nosocomiale vor putea fi eliminate de roboți la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Infecțiile nosocomiale ar putea deveni istorie, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, datorită “intervenției” unor roboți cu lumină pulsată cu xenon, specializați în eliminarea germenilor și a bacteriilor.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, fondurile pentru acest tip de aparatură sunt prevăzute de la Ministerul Sănătății, iar contractul va avea o clauză suspensivă, adică va fi semnat și va intra în vigoare în momentul în care vor fi primiți banii de la minister.

Valoarea estimată a roboților este de circa 5 milioane de lei, oferta firmelor participante la licitație urmând să rămână valabilă până la finalul acestui an.

Potrivit caietului de sarcini al procedurii de achiziție, roboții cu lumină ultravioletă pulsată funcționează prin pulsarea xenonului, un gaz inert, la intensitate ridicată de la o lampă de iluminare ultravioletă care ucide germenii, care penetrează pereții celulelor de microorganisme, inclusiv bacterii, viruși, mucegaiuri, ciuperci și spori.

Ciclul de dezinfecție cu astfel de roboței este mult mai scurt, aceștia putând curăța până la 64 de camere de spital într-o singură zi, fără supraîncălzire.

Robotul cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon încorporează senzori de caldură si de mișcare pentru a se asigura că nu există oameni în jur și pentru a opri automat aparatul dacă apare cineva în cameră.

Sursa: Ziarul Prahova

Related posts

Leave a Comment

fourteen − five =