Începe cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu

250 de noi micro-concerte şi recitaluri vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale şi clădiri de birouri din Bucureşti în cadrul proiectului asociat “Oraşul cântă”, organizat de Programul Naţional Cantus Mundi pe perioada Festivalului Internaţional “George Enescu” 2019.

,,Oraşul cântă” va îmbrăca Bucureştiul în muzică pe toată durata Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, astfel încât experienţa adusă de acesta să poată fi trăită de cât mai mulţi. Este un proiect Cantus Mundi complex şi ambiţios, care se va derula în 30 de puncte din oraş, de la parcuri la centre comerciale şi muzee, care a implicat sute de ore de organizare, care va pune în mişcare mii muzicieni, corişti şi instrumentişti, tehnicieni, coordonatori, toţi unindu-şi eforturile pentru a-i conecta pe bucureşteni la ceea ce spunea Enescu: “muzica uneşte”. Ne bucurăm că Programul Naţional Cantus Mundi poate contribui astfel la cel mai important eveniment cultural al României – Festivalul Internaţional ‘George Enescu’, dăruind publicului frumuseţea muzicii culte şi conectându-i şi pe cei care nu ajung în sălile de spectacol la vibraţia festivalului”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, citat în comunicat.

Evenimentele din programul ‘Oraşul cântă’ al Cantus Mundi se vor desfăşura în diferite spaţii din Capitală.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’ se va desfăşura în perioada 31 august – 22 septembrie.

Related posts

Leave a Comment

6 + 1 =