Încep noi controale la firme în perioada următoare. Ce afaceri sunt vizate?

22 iunie 2020  |  12:04  |  👁 558 Vizualizari


Multe firme sunt vizate de controale ale autorităților, făcute în această perioadă pentru a se verifica dacă se conformează anumitor reglementări. E vorba, în principal, de controale ale Ministerului de Interne, ale Protecției Consumatorului și ale autorităților locale. În privința firmelor vizate, acestea variază de la cele ce administrează baruri sau terase la cele care au obligații de înlăturare a ambroziei. Unele autorități au dat deja amenzi ce cumulează chiar și două sute de mii de euro.

Sunt vizate mai ales firmele ce administrează baruri și terase, însă nu numai. Motivul pentru care firmele ar putea să fie controlate de mai multe autorități, în această perioadă, este atât legislația general aplicabilă (deci vorbim de controale la care firmele se așteaptă, în mod normal), cât și măsurile luate în contextul situației stării de alertă și a regulilor pe care trebuie să le respecte multe firme pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

1. Controale la terase. Ministerul Afacerilor Interne verifică firmele ce oferă servicii pentru care se adună un public numeros, acum ar fi terasele, ca să vadă dacă acestea respectă măsurile de protecție sanitară pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Controalele se desfășoară în mod continuu. Acestea au început deja și au fost aplicate sancțiuni de sute de mii de euro, conform unui comunicat al ministerului.

Măsurile ce trebuie respectate de terase, în situația actuală, vizează, în principal, asigurarea igienei și menținerea distanței sociale.

2. Controale pe litoral. Din iulie, începe și o serie de controale pe litoral ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, pentru a verifica dacă firmele se confomează atât cu regulile generale pentru protecția consumatorilor, cât și cu cele specifice în situația actuală, concepute să prevină răspândirea coronavirusului.

3. Controale la firmele care au terenuri infestate de ambrozie. Companiile cu terenuri infestate vor fi controlate pentru a se vedea dacă au luat măsuri pentru combaterea ambroziei. Firmele încă au timp, până la 30 iunie, să ia măsuri pentru înlăturarea ambroziei de pe terenurile lor. De la 1 iulie încep controalele pentru verificarea luării acelor măsuri. Dacă nu se conformează, firmele ar putea fi amendate cu până la 20.000 de lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.