În toate școlile din țară va fi făcut triaj epidemiologic din cauza gripei

În toate școlile din țară va fi făcut un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de îmbolnăvire de gripă, a anunțat, marți, Ministerul Educației.
Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și ținânând cont de recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii în școli.
Astfel, în toate școlile din țară va fi făcut zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, pentru identificarea copiilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată), a transmis Ministerul Educației.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avertizat că “suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a depăşit numărul cazurilor estimate”.

Related posts

Leave a Comment

ten − 4 =