In Joia Mare, Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe seful DNA Ploiesti Lucian Onea

nspectia Judiciara i-a stricat Pastele sefului DNA Ploiesti Lucian Onea, zis “Lucica”. In Joia Mare, Lucian Onea  a fost trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu rea credinta. Nu singur insa, ci la pachet cu doi dintre subalternii sai de la unitatea de elita DNA Ploiesti, cunoscuta si sub numele de “unitatea haules”.

Ne referim la celebrul procuror Mircea Negulescu, zis “Portocala” sau “Zdreanta” ,si procurorul Alfred Savu , acuzati de nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter si exercitarea functiei cu grava neglijenta.
Conform unui comunicat dat publicitatii joi, 5 aprilie 2018, seful DNA Ploiesti este acuzat de fapte comise in dosarul “Tigaile”, in care vizat a fost Sebastian Ghita. Mai exact, inspectorii judiciari au retinut ca Lucian Onea “a solicitat arestarea preventiva a unui inculpat in baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, inscrisuri pretins transmise de o persoana din afara tarii desi cunostea ca acestea au fost depuse, conform unei intelegeri prealabile, de o alta persoana”. Desigur, este vorba despre listele care chipurile ar fi fost transmise din Republica Moldova de un denuntator inventat, pe numele sau Serghei Petrus, dar care in relitate proveneau de la deputatul Vlad Cosma, care a facut acest gest in baza intelegerii cu DNA.

In ceea ce-i priveste pe procurorii Mircea Negulescu (plecat intre timp de la DNA Ploiesti la Parchetul Judecatoriei Campina) si Alfred Savu, acestia sunt acuzati ca, prin discutii purtate cu mai multe persoane, in afara cadrului legal, au creat premisele divulgarii unor masuri de protectie a martorilor amenintati si a probelor.

Related posts

Leave a Comment

15 − seven =