În ce condiții se pot desfășura petrecerile de Crăciun și Revelion

8 decembrie 2021  |  06:22  |  👁 267 Vizualizari


Petrecerile stradale din noaptea de Revelion sunt permise, fără să existe un număr maxim de persoane, a anunțat marți seară, șeful DSU, Raed Arafat, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care s-a decis relaxarea restricțiilor de sărbători.

În interior, petrecerile de Crăciun și Revelion vor putea fi organizate cu ocuparea a maximum 50% din spațiul restaurantului în care se desfășoară și se vor putea întinde pe tot parcursul nopții, fiind ridicată interdicția de circulație a persoanelor nevaccinate. În nopțile de Crăciun și Anul Nou nu vor fi restricții privind ora până la care vor putea funcționa restaurantele, iar accesul se va face cu certificat de vaccinat, cu un test sau cu dovada trecerii prin boală.

„Se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim.

La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”, a declarat Raed Arafat.

 „Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a mai spus șeful DSU.

Nunțile și botezurile, în continuare interzise Petrecerile de sărbători sunt o excepție. Nunțile, botezurile și alte evenimente private rămân interzise.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.