În 2018 vânzările Bosch au crescut față de 2017 la vehiculele pe două roți

Bosch își mărește cifra de afaceri cu vehicule pe două roți și Powersports, astfel  că 2018 va cunoaște o creștere cu peste 20 de procente în comparație cu 2017. Este preconizată o creștere anuală de peste patru procente a cererii globale de vehicule cu două roți în perioada 2017-2022, atingând cifra de 122 de milioane de motociclete până în 2022.

Conform estimărilor Bosch, vânzările diviziei vor crește cu o viteză dublă față de piață, îndreptându-se spre ținta de un miliard de euro din vânzări pentru anul 2020, generată de sistemele de asistență, propulsie, electrificare și sistemele de conectivitate.

Creșteri majore sunt estimate în India, acolo unde Bosch furnizează soluții de siguranță și de propulsie pentru motociclete specifice pieței, pentru a respecta normele privind utilizarea sistemului ABS și standardul de emisii Bharat Stage 6, precum și tendințele pieței locale. Bosch continuă să investească într-o piață cu creștere constantă.

În 2018, Bosch a înființat o echipă dedicată vehiculelor cu două roți și powersports pentru regiunea ASEAN, una dintre cele trei piețe de top pentru motociclete din întreaga lume, alături de China și India, pentru a răspundere cerințelor pieței locale.

Pentru a reduce accidentele, un prim pas este acela de a menține motocicleta stabilă în situațiile de frânare și accelerare; în al doilea rând, următorul pas este acela de a dezvolta funcțiile predictive de siguranță și de confort cu ajutorul tehnologiei radar inovatoare; și în cel de-al treilea rând, ultimul pas se realizează prin conectarea motocicletei cu mediul înconjurător.

Bosch a sporit siguranța motocicletelor prin sisteme de asistență cum ar fi ABS și MSC (Motorcycle Stability Control). 

Conform cercetărilor Bosch privind accidentele, aproximativ o treime din accidentele de motociclete soldate cu vătămări corporale ar fi putut fi evitate cu ajutorul sistemului MSC.

Un nou pachet de siguranță pentru motociclete, constând într-un autopilot adaptiv, avertizare privind o coliziune frontală și monitorizarea unghiului mort, este prezentat în premieră la EICMA 2018 unui public larg.

Aceste sisteme electronice de asistență sunt întotdeauna vigilente și, în situații de urgență, pot reacționa mult mai rapid decât oamenii.

Conform estimărilor rezultate în urma cercetărilor efectuate de Bosch, aceste sisteme de asistență pe bază de radar ar putea preveni unul din șapte accidente în care sunt implicate motociclete. 

Tehnologia care stă la baza acestor sisteme este o combinație între senzori radar, sistemul de frânare, sistemul de gestionare a motorului și o interfață om-mașină.

Prin echiparea motocicletelor cu un radar ca organ de simț se asigură utilizarea noilor funcții de asistență și de siguranță, precum și o imagine de ansamblu precisă cu privire la zona din jurul vehiculului. 

Drept urmare, aceste funcții de asistență nu sporesc doar siguranța, ci și plăcerea și confortul, făcând viața mai ușoară pentru motocicliști.

Sistemele de asistență în sine nu sunt suficiente pentru a spori siguranța rutieră. Viziunea Bosch este de a preveni producerea accidentelor.

Conform estimărilor Bosch după cercetări în domeniul accidentelor, comunicarea între motociclete și autovehicule ar putea preveni aproape o treime din accidentele în care sunt implicate motociclete. 

Autovehiculele pe o rază de câteva sute de metri comunică între ele informații referitoare la tipul de autovehicul, viteză, poziție și direcția de deplasare, de până la zece ori pe secundă.

Cu mult înainte ca șoferii sau senzorii autovehiculelor acestora să detecteze o motocicletă, această tehnologie îi informează că o motocicletă se apropie, permițându-le să adopte un stil de conducere mai defensiv.

În cazul în care accidentul este inevitabil, sistemul eCall va contacta serviciile de intervenție pentru a putea oferi ajutor motociclistului cât mai rapid posibil.

O altă problemă majoră pentru piața de motociclete este urbanizarea. În prezent, 55 de procente din populația lumii lucrează în zone urbane, un procent care se estimează că va ajunge la 70% în 2050 (sursa: ONU).

Cu toate acestea, pe măsură ce populația crește, peisajul urban devine tot mai împânzit de drumuri aglomerate, nivelul de zgomot va crește, iar calitatea aerului va scădea.

Pentru a face față acestor provocări la nivel mondial, Bosch oferă soluții de electromobilitate pentru aproape toate segmentele de autovehicule – de la sisteme eBike până la soluții pentru autovehicule comerciale.

Pentru electrificarea vehiculelor ușoare cu patru, trei sau două roți, pentru toate clasele de performanță cuprinse între 0,25 și 20 kW, Bosch nu oferă doar soluții de mobilitate foarte eficiente pentru mediul urban, ci și o experiență unică de conducere pentru fiecare șofer.

Ca parte a sistemului integrat eScooter oferit de Bosch, o aplicație integrează informațiile privind autovehiculul, funcțiile conectate și rețelele de socializare.

Related posts

Leave a Comment

five × four =