Horoscopul copiilor

Copilul ȋn zodia Berbec este un copil vioi, hotǎrât şi sigur pe sine, vesel şi cu o personalitate fermecǎtoare, atrǎgând atenţia şi simpatia celor din jur. Are o fire impulsivǎ, este mereu activ şi curios, mereu atras de lucruri pe care nu le cunoaşte sau nu le ȋnţelege. De aceea uneori nu evalueazǎ pericolele şi are nevoie de atenţie suplimentarǎ.Este extrem de activ ȋncǎ din primii ani de viaţǎ, de aceea pentru pǎrinţi va fi greu sǎ ţinǎ pasul cu el şi sǎ ȋl supravegheze. Are un spirit puternic, o mare nevoie de libertate, de aceea se va supune greu regulilor sau constrângerilor. 

Copilul nǎscut ȋn zodia Taur, zodie a armoniei şi iubirii, este un copil afectuos şi liniştit. Incǎ de mic va sta chiar şi ore ȋn şir singur ȋn pǎtuţ, fǎrǎ sǎ plângǎ sau sǎ cearǎ atenţie.Este un copil sensibil, se supune regulilor impuse de pǎrinţi şi cautǎ mereu liniştea emoţionalǎ, de aceea va avea mereu dorinţa unei relaţii bune cu pǎrinţii sau fraţii. Este un copil ȋncǎpǎţânat şi ţine minte criticile aspre pe care i le adresaţi, de aceea este bine sǎ evitaţi pedeapsa, critica sau mustrǎrile severe. Mai degrabǎ ȋncurajaţi-l sǎ fie independent şi activ. 

Copilul ȋn zodia Gemeni este perspicace, vorbǎreţ şi ȋi place sǎ fie mereu ȋnconjurat de lume şi agitaţie. Este mereu agitat, are nevoie de atenţie din partea pǎrinţilor şi a celorlalţi copii, este mereu curios şi parcǎ neobosit ȋn a ȋntreba tot felul de lucruri.Micuţul din Gemeni este inteligent, sociabil, vesel, mereu pregǎtit sǎ atragǎ atenţia cu glume şi replici interesante. Comunicǎ foarte bine, este rebel şi are tendinţa de a se implica ȋn multe activitǎţi simultan. De aceea, de multe ori trateazǎ cu superficialitate lucrurile şi are nevoie de stimularea pǎrinţilor sǎ aprofundeze mai mult diverse arii de interes.

Copilul ȋn zodia Rac – zodie a sensibilitǎţii – ȋşi manifestǎ ȋncǎ de mic firea emotivǎ şi afectuoasǎ. Este deseori temǎtor, ataşat puternic de pǎrinţi şi ezitant ȋn a cunoaşte mai multe despre ceea ce ȋl ȋnconjoarǎ.Asupra lui ȋşi pun aprenta puternic nu doar viaţa de familie dar şi mediul ȋnconjurǎtor, cuvintele şi atitudinile altor copii sau oameni. Peste ani, ȋşi aminteşte de vremurile trecute şi are tendinţa de a se reȋntoarce la trecut.

Copilul ȋn zodia Leu are o energie incredibilǎ şi o personalitate fermecǎtoare. II place sǎ fie ȋn centrul atenţiei, sǎ impresioneze şi va atrage atenţia celor din jur. Are o fire dominatoare, este orgolios şi de multe ori supǎrǎcios; mereu cere confirmarea celor din jur privind acţiunile sale. Pǎrinţii trebuie sǎ ȋl ȋnveţe sǎ fie mai modest, sǎ nu ȋl critice exgerat ci mai degrabǎ sǎ fie un exemplu.Copilul Leu are iniţiativǎ ȋn grupul de prieteni, este uneori impulsiv dar are un simţ al dreptǎţii de invidiat, energic şi deseori fǎrǎ un simţ profund de auto-disciplinǎ, de aceea pǎrinţii trebuie sǎ ȋl incurajeze sǎ fie mai organizat şi disciplinat. Are o memorie foarte bunǎ, ȋnvaţǎ din mers şi reţine multe informaţii pe care le citeşte, aude, observǎ.

Copilul ȋn zodia Fecioarǎ are un caracter calm, senin, echilibrat, cu un puternic simţ al mǎsurii. Incǎ de mic pare sǎ ȋnţeleagǎ regulile şi ȋnvǎţǎturile pǎrinţilor şi manifestǎ un puternic simţ de observaţie. Are o memorie bunǎ, este inteligent dar uneori manifestǎ un spirit defensiv.Işi manifestǎ greu sentimentele de aceea are nevoie de stimulare din partea pǎrinţilor sǎ se exprime şi sǎ fie mai puţin rigid. Are nevoie de un mediu jovial, energic pentru a ȋnvǎţa sǎ se manifeste şi sa ȋşi exteriorizeze creativitatea, inteligenţa şi imaginaţia.

Copilul ȋn zodia Balanţǎ este afectuos, sociabil, o prezenţǎ plǎcutǎ şi caldǎ. Se simte bine ȋnconjurat de oameni, de aceea devine agitat dacǎ este lǎsat singur. Relaţioneazǎ uşor cu ceilalţi, leagǎ repede prietenii şi este mereu amabil, deschis spre comunicare. Işi va face uşor prieteni şi va atrage admiraţia profesorilor.Copilul Balanţǎ este politicos, cuminte şi are un simţ ȋnnǎscut al bunului gust, frumosului şi un echilibru specific zodiei. Are nevoie ȋnsǎ de un mediu cald, pǎrinţi fermi dar ȋn modul constructiv, pentru a-l ajuta sǎ fie mai ȋncrezǎtor ȋn propria persoanǎ. Nu ȋi place sǎ fie certat, ȋnvaţǎ mai bine din discuţii diplomate, calme dar ferme.

Copilul ȋn zodia Scorpion este independent de mic, nonconformist şi nu acceptǎ reguli stricte. Are mereu nevoie de activitǎţi care sǎ ȋl stimuleze şi ȋi plac enorm provocǎrile, mai ales pentru a vedea reacţiilor celor de din jur – pǎrinţi sau prieteni.Are o putere de analizǎ impresionantǎ şi deseori are intuiţia de a se folosi de oameni sau situaţii ȋn propriul beneficiu. O atitudine criticǎ, autoritarǎ a pǎrinţilor este contraindicatǎ, ȋnsǎ nici comportamentul extrem de afectuos nu este recomandat fiindcǎ va fi la maxim exploatat de inteligentul Scorpion.

Copilul ȋn zodia Sǎgetǎtor are un temperament efervescent, este vesel şi foate energic. Are o fire curioasǎ, are tendinţa sǎ exploreze – de aceea se va cǎţǎra, va gusta obiectele gǎsite şi va demonstra ȋncǎ de mic faptul cǎ este foarte ȋndrǎzneţ.Energia debordantǎ poate fi folositǎ ȋn activitǎţi sportive, tocmai pentru a fi consumatǎ constructiv. Este optimist şi entuziast dar uneori trateazǎ cu superficialitate situaţiile. Are un simţ al dreptǎţii accentuat şi cautǎ mereu calea cea corectǎ. Este sincer şi exprimǎ deseori ceea ce gândeşte, fǎrǎ reţineri.

Copilul ȋn zodia Capricorn dovedeşte ȋncǎ de mic un caracter independent, deşi este mai degrabǎ introvertit şi timid. Se joacǎ liniştit singur şi nu este atras de gǎlǎgie şi grupuri de copii, preferǎ rolul de observator şi nu de participant.Deşi pare distant şi rece, copilul Capricorn are mare nevoie de afecţiune, de ȋncurajǎri constante din partea pǎrinţilor şi de o relaţie cât mai apropiatǎ. Critica este contraindicatǎ fiindcǎ ȋi accentueazǎ starea de timiditate şi devine astfel mai ȋnchis ȋn sine. Are nevoie de cuvinte de laudǎ atunci când se exteriorizeazǎ şi de un mediu familial echilibrat.

Copilul ȋn zodia Vǎrsǎtor are o personalitate puternicǎ, deosebitǎ. Este plin de energie, dǎ dovadǎ de independenţǎ şi are o curiozitate incredibilǎ. Este de cele mai multe ori tipul de copil genial care uimeşte prin imaginaţia bogatǎ şi atracţia faţǎ de tehnologie.Copilul Vǎrsǎtor are de mic o afinitate pentru calculatoare, ȋi place sǎ construiascǎ şi sa nǎscoceascǎ mecanisme şi proiecte complexe. Poate fi considerat idealist şi se inspirǎ adesea din tot ce ȋl ȋnconjoarǎ, de aceea este bine ca pǎrinţii sǎ ȋl lase sǎ fie cât mai independent şi sǎ ȋl ajute sǎ ȋşi punǎ ȋn practicǎ ideile. Este prietenos şi are un puternic simţ al familiei.

Copilul ȋn zodia Peşti este sensibil, tandru şi se lasǎ uşor impresionat de mediul ȋn care trǎieşte şi de oameni. Are nevoie de sprijinul puternic al familiei, fiindcǎ este deseori temǎtor şi lipsit de protecţie. Pǎrinţii trebuie sǎ ȋl ȋncurajeze constant sǎ fie mai hotǎrât şi sǎ acţioneze, dar cu mult calm şi diplomaţie, astfel ȋncât sǎ nu se simtǎ forţat.Este ȋn general visǎtor şi interpreteazǎ realitatea printr-un filtru propriu, de aceea se recomandǎ sǎ fie ȋndrumat spre o gândire realistǎ. De obicei se raporteazǎ la lume prin ceea ce simte şi cade uşor pradǎ dezamǎgirilor provocate de situaţii pe care mai târziu le analizeazǎ si prin filtrul gândirii.

Related posts

Leave a Comment

14 + 4 =