Guvernul vrea să majoreze tichetul de masă în România. Cu cât ar putea crește valoarea

4 aprilie 2022  |  12:04  |  👁 349 Vizualizari


După vouchere pentru elevi și pentru cei cu venituri mici, coaliția de guvernare ia în calcul să majoreze și valoarea tichetului de masă.

Acum, acesta este de 20 de lei, însă in viitor ar putea ajunge la 30 sau chiar 40 de lei.

Momentan este doar o propunere făcută de PSD în interiorul coaliției, însă, premierul Nicolae Ciucă ar fi fost deja de acord cu aceasta.

Cel mai probabil de la 1 iunie va intra în vigoare majorarea tichetelor de masă și pentru că sunt destul de multe probleme cu bugetul de stat se va ajunge probabil la un compromis ca acest tichet să aiba valoarea de 30 de lei.

Dacă facem un calcul putem observa că această creștere a tichetelor va fi în valoare totală de 200 de lei pe lună. În prezent tichetele de masă sunt acordate pentru fiecare zi lucrătoare, astfel, fiecare beneficiar primește la sfârșitul lunii 440 de lei, iar dacă valoarea va fi majorată se va ajunge la 660 de lei.

O altă propunere făcută în interiorul coaliției face referire la voucherele pe care ar urma să le primească elevii în valoare de 30 de euro pe lună până la finalul anului și vouchere pentru familii cu venituri foarte mici în valoare de 50 de euro pentru două luni.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.