Guvernul României acordă granturi de până la 4.000 euro pentru elevii olimpici

,,Guvernul României a aprobat acordarea de granturi anuale de până la 4.000 de euro pentru tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite, laureaţi la olimpiade naţionale şi internaţionale.

Astfel, liceenii care obţin medalii sau menţiune la olimpiadele internaţionale pot beneficia de granturi între 2.500 şi 4.000 de euro, iar cei cu medalii sau menţiune la olimpiadele naţionale vor beneficia de granturi între 1.500 şi 3.000 de euro.” spune deputatul PSD, Rodica Paraschiv.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul a anunțat că va modifica Programul de Granturi pentru ca elevii olimpici să poată lua bani mai uşor, dacă vor să facă cercetare într-o universitate din România. Proiectul de HG prevede granturi de până la 4.000 de euro pe an pentru olimpicii internaţionali şi naţionali medaliaţi sau premiaţi, ori care au luat menţiune. Granturile sunt mai mici pentru olimpicii naţionali.

,,Vom modifica astăzi Programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenți de liceu cu rezultate deosebite, laureaţi la olimpiadele naționale și internaționale, astfel încât să-l facem mai atractiv și mai ușor de accesat. Prin granturi individuale de până la 4.000 de euro pe an, acordate pe toată perioada studiilor universitare, inclusiv a studiilor de masterat și doctorat, oferim tinerilor performanți posibilitatea să-și continue activitățile de cercetare în instituții de învățământ superior acreditate din România, inclusiv după finalizarea studiilor,” a declarat Dăncilă.

Actul normativ aprobat de guvern se numeşte “Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare “Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I

Condiţiile pentru obţinerea granturilor:

  • absolvenţi de liceu care au obţinut cel puţin o dată, pe perioada studiilştirior liceale, la olimpiadele internaţionale de ştiinţe, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau menţiune şi care sunt înmatriculaţi într-o instituţie de învăţământ superior din România începând cu anul universitar 2019 – 2020;
  • absolvenţi de liceu care au obţinut cel puţin o dată, pe perioada studiilor liceale, la olimpiadele naţionale de ştiinţe, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau menţiune şi care sunt înmatriculaţi într-o instituţie de învăţământ superior din România începând cu anul universitar 2019 – 2020.”

Câţi bani pot obţine olimpicii internaţionali

  • 4.000 euro pe an pentru medalia de aur/premiul I,
  • 3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II,
  • 3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III,
  • 2.500 euro pentru menţiune;

Câţi bani pot obţine olimpicii naţionali

  • 3.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul I,
  • 2.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II,
  • 2.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III,
  • 1.500 euro pentru menţiune.

sursă foto: Facebook Rodica Paraschiv

Related posts

Leave a Comment

11 − four =