Guvernul garantează cumpărarea de mașini noi. Condiții pe care trebuie să le îndeplinești

Pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi se află un proiect privind Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.
Guvernul are pregătit un proiect de modificare a OUG 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. ‘Pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic (cu motor cu ardere internă), preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz. Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 100.000 lei, la care se adaugă TVA, iar pentru autoturismele electric hibrid şi pur electric preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz’, se arată în proiect.
Condiții pentru garanția statului
De program pot beneficia persoanele fizice care achiziţionează un autoturism nou, nu înregistrează obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat, nu înregistrează restanţe la plata altor credite bancare şi au vârsta de minim 18 ani. ‘Beneficiarii Programului trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele hibrid, respectiv de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid şi pur electric, în funcţie de tipul de autoturism nou care se achiziţionează în cadrul Programului. Garanţia statului va fi de maximum 50% din finanţarea acordată’, se menţionează în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Related posts

Leave a Comment

five × 1 =