Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce masuri vor intra in vigoare incepand cu 15 octombrie

14 octombrie 2020  |  12:12  |  👁 585 Vizualizari


Recordul negativ de infectări înregistrat azi a dus la prelungirea Stării de Alertă. În România s-au înregistrat azi 4.016 cazuri de infectări cu noul coronavirus. Măsurile impuse începând cu 15 octombrie sunt unele dintre cele mai dure, astfel încât românii trebuie să le respecte, pentru a se evita răspândirea infectării cu virusul din China.
Guvernul a decis prelungirea Stării de Alertă, ca urmare a înregistrării unui nou record negativ de infectări în România, cu noul coronavirus.
Măsurile impuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
Purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.
Se propune ca evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.
În ce priveşte programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.
„Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.