Guvernul a aprobat vânzarea a peste 160 de locuințe ANL din Ploiești

Guvernul a aprobat, în ședința din această săptămână, proiectul de hotărâre pentru stabilirea regimului juridic al unor blocuri de locuințe din municipiul Ploiești, județul Prahova, construite prin “Programul de construcții locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, precum şi a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitoare la vânzarea acestora.”

Concret, documentul aprobă înscrierea în inventarul bunurilor din domeniul public al statului a 162 de apartamente din blocuri ANL, după cum se menționează în nota de fundamentare atașată proiectului inițiat de Ministerul Dezvoltării.

Sunt vizate de această hotărâre:

– 114 locuinţe situate în blocurile de locuinţe amplasate în Aleea Arnăuți nr.2, Bl T1-T16;

– 8 locuinţe situate în blocul  de locuinţe amplasat în str. Sabinelor nr. 18, Bl 12B;

–  20 de locuinţe  și 20 de boxe situate în blocurile de locuinţe amplasate în Strada Lupeni nr. 7-9, bl M5-M5A;

– 20 de locuinţe situate în blocul de locuinţe amplasate în strada Ion Marinescu nr. 4, bl 33U1.

Consiliul Local al municipiului  Ploiești va fi forul care va stabili valorile de vânzare pentru locuinţele amintite, în conformitate cu Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Related posts

Leave a Comment

1 × one =