Grecii se pregătesc pentru sezonul estival. Autoritățile ridică restricțiile pentru turiștii români

5 mai 2022  |  11:04  |  👁 161 Vizualizari


Vești bune pentru turiștii români. Ministrul grec al turismului, Vasilis Kikilias, a anunțat că toate procedurile specifice pandemiei de la punctele de intrare în Grecia dispar de la 1 mai. Măsura e menită să elimine cozile uriașe care s-au format la frontierele din nordul Greciei verile trecute.

Grecia a ridicat duminică restricțiile pentru zborurile externe și interne impuse din cauza COVID, a declarat ministrul  turismului grec.

Pentru a zbura în sau dinspre țară, călătorii trebuiau până acum să prezinte un certificat de vaccinare care să indice că s-au vindecat de coronavirus sau un test negativ.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție, a anunțat autoritatea de aviație civilă.

Decizia a fost luată înainte de începerea sezonul estival, care, speră oficialii, va duce la o revenire a veniturilor după criza pandemică.

Sezonul turistic de vară începe de obicei după Paștele ortodox grec, care a fost pe 24 aprilie.

Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să blocheze călătoriile.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.