Goji, fructul tinereții veșnice – Conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele

Fructele exotice îşi fac din ce în ce mai mult loc în agricultura românească. Fermierii pariază mai nou pe culturile de goji. Sunt fructe originare din Himalaya, extrem de sănătoase, spun nutriţioniştii. Conţin de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele. 

 

Sunt roşii, mărunte, au un gust dulce-acrişor şi seamănă cu măceşele. Fructele de goji câştigă tot mai mult teren pe plantaţiile româneşti. Tibetanii spun că sunt un izvor de fericire şi tinereţe.

Iulian Vieru a investit două mii de euro într-o plantaţie de goji din satul Sticlăria, judeţul Iaşi. Primele seminţe le-a pus în pământ în urmă cu patru ani, pe un teren moştenit de la bunici. Astăzi, se mândreşte cu 400 de arbuşti pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi.

Tânărul culege în fiecare săptămână în jur de 20 de kilograme de goji. Este o muncă migăloasă, la care participă întreaga familie.

Fructele de goji sunt un izvor de sănătate. Medicii ne recomandă să consumăm în fiecare zi aproximativ 25 de grame. Beneficiile sunt numeroase: goji ne scapă de oboseală şi previn şi îmbătrânirea prematură a pielii.

Un kilogram de goji ajunge să coste chiar şi 65 de lei. Fructele pot fi adăugate la supe, prăjituri, salate ori deserturi. Sunt recomandate şi în curele de slăbit.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Related posts

Leave a Comment

five × two =