Ghid. Cele mai importante reguli care trebuiesc respectate la piscina

16 iunie 2020  |  13:13  |  👁 500 Vizualizari


 Piscinele în aer liber s-au redeschis de ieri, 15 iunie, cu reguli stricte care trebuie respectate. Ordinul comun cu regulile care trebuiesc respectate a apărut în Monitorul Oficial.

În condiţiile în care va exista o limită maximă de persoane admise, accesul se va face cu programare. La intrare persoanele vor trebui să declare pe propria răspundere că nu au fost expus la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile.

Dacă vor prezenta probleme respiratorii și vor avea febră peste limita de 37,3 grade Celsius, accesul nu va fi permis, recomandarea fiind izolarea la domiciliu.

Pentru a intra în zona piscinei, clienții vor trece obligatoriu printr-un pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor. În apă, suprafaţă pentru un client este de cel puţin 12 mp, iar dacă există tobogane, accesul va fi permis respectând o distanţă de 2 m între persoane.

Păstrarea obligatorie a distanței între șezlonguri

În egală măsură, va exista o distanţă de 2 m între şezlonguri, cu excepţia situaţiei în care persoanele sunt din aceeaşi familie. Personalul piscinei va aduce eventualele produse comandate (gustări şi băuturi preambalate individual).

În ceea ce priveşte măsurile de igienă personală, actul normativ impune purtarea măştii in spatiile comune, urmând ca înotătorul să renunţe la mască atunci când intra in apa.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.