Gazprom a reluat livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

22 iulie 2022  |  05:58  |  👁 221 Vizualizari


Gazprom a reluat în această dimineață furnizarea de gaze naturale prin Nord Stream 1 din Marea Baltică, după multe speculații privind o posibilă închidere a conductei dinspre partea rusă.

Nord Stream 1 a fost închisă pentru lucrari de mentenanţă în ultimele zece zile și exista temerea că furnizarea nu va mai fi reluată.

Fluxurile de gaze din Rusia către Germania au fost de 29.284.591 kwh/h pentru orele 6:00 – 7:00 CET, de la zero anterior, potrivit datelor de pe site-ul operatorului, obținute de Reuters.

Operatorul Nord Stream AG a spus că gazul a început să curgă din nou joi dimineață, dar că este nevoie de timp pentru a crește fluxul, a informat agenția de știri germană dpa.

Gazoductul Nord Stream 1 transportă 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Temerile că Rusia ar putea să nu reia furnizarea de gaze după terminarea reviziei tehnice, au determinat Comisia Europeană să vină cu un plan alternativ pentru a face față situației.

Comisia a propus miercuri un nou instrument legislativ, Planul european de reducere a cererii de gaze, care vizează diminuarea folosirii gazelor în Europa cu 15% până în primăvara viitoare.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.