Franța se pregătește pentru prima fază a perioadei de relaxare

11 mai 2020  |  07:36  |  👁 446 Vizualizari


Franța intră de luni în prima faza a perioadei de relaxare. Până atunci, polițiștii continuă controalele, iar motivele deplasărilor trebuie bine motivate în declarații. În aceste zile, vremea buna îi îndeamnă pe mulți francezi la plimbare. O idee care, de multe ori, nu pare a fi cea mai bună. Fără un motiv bine întemeiat, amenda este de 135 Euro, pentru prima abatere.

După două luni de izolare, Franța se pregătește pentru reluarea activității. Restricțiile sunt încă vigoare, iar vigilenta forțelor de ordine este maximă.

La Marsilia, vremea bună îmbie la soare și la plajă. Izolarea pare din ce în ce mai greu de respectat.

Pe autostrăzi au crescut controalele. Se verifică declarațiile și actele de identitate. Polițiștii știu că mulți francezi se pregătesc pentru reluarea activităților, dar vor să prevină deplasările fără motiv.

După două luni de izolare, numărul deceselor în Franța a trecut de 26 de mii. Autoritățile și medicii au stabilit un plan bine pus la punct pentru a preveni un al doilea val al îmbolnăvirilor.

Școlile se redeschid treptat și pe baza de voluntariat, magazinele își așteaptă din nou clienții, dar cu măsuri stricte de igienă și de distanțare, iar de declarații nu va mai fi nevoie decât pentru deplasările mai lungi de 100 km. Hotelurile, restaurantele, unele parcuri și plaje rămân în continuare închise.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.