Franța: Câini antrenați pentru a depista pacienții cu Covid-19

5 mai 2020  |  06:48  |  👁 139 Vizualizari


Câțiva căini sunt antrenați în Franța pentru a depista pacienții atinși de Covid-19. Primele rezultate sunt promițătoare, veterinarii sunt optimiști, așa că în cel mai scurt timp e posibil să ne întâlnim cu astfel de exemplare canine în gări, aeroporturi sau pe vasele de croazieră.

Oslo este un câine excepțional care detectează cu precizie explozivi. Acum are o nouă misiune pentru care se antrenează de câteva ori pe zi, aceea de a depista pacienții pozitivi la testele Covid-19. Primele rezultate sunt mai mult decât încurajatoare.

Profesorul Dominique Grandjean de la Școala Națională Veterinară Alfort care este și șeful serviciului veterinar de la Brigada de Pompieri din Paris coordonează acest experiment. El spune că bolile virale au un anumit miros care poate fi memorat de câini antrenați special pentru astfel de misiuni.

După primele rezultate, profesorul Grandjean este optimist chiar dacă testele sunt deocamdată în faza experimentală. Câinii sunt folosiți în medicină pentru depistarea unor boli cum sunt diabetul, unele cancere, paludismul sau boala Parkinson, cu o rată de succes de 98%.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.