Fostul baschetbalist Cătălin Burlacu candidează la șefia Federației Române de Baschet

23 martie 2021  |  08:29  |  👁 334 Vizualizari


Fostul baschetbalist Cătălin Burlacu candidează la șefia Federației Române de Baschet

Prahoveanul Cătălin Burlacu, fost mare jucător de baschet și vedetă a CSU Asesoft Ploiești, și-a anunțat astăzi candidatura la funcția de președinte al Federației Române de Baschet. „Bună seara lumii baschetului din România! Țin să vă anunț că astăzi mi-am depus candidatura în vederea alegerilor Președintelui Federației Române de Baschet, alegeri care se vor ține în data de 15 aprilie. Am luat această decizie ținând cont de următoarele:

1. De faptul că acum este momentul ca baschetul românesc să ia o turnură prin care să ieșim în evidență în Europa, iar acesta se poate face datorită oamenilor cu experiență efectivă în baschet.

2. De faptul că eu consider că membrii afiliați cu „drept de vot” au cea mai mare nevoie de diversitate în opțiunea votului și nu este firesc ca aceștia să tindă către un vot indecis.

3. Am convingerea că alături de o echipă serioasă și metodică putem atrage fonduri europene, fonduri private, fonduri sociale, pentru întreg baschetul românesc. Pentru dezvoltare durabilă”, este mesajul prin care Burlacu și-a anunțat candidatura.

Și Alex Iacobescu, fostul manager al CSU Asesoft Ploiești, și-a anunțat intenția de a candida pentru șefia FRB.

Conform Statutului Federației Române de Baschet, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe pentru validarea dosarului de candidatură: să aibă cetățenie română și domiciliul în România; să fie propus de una dintre structurile sportive afiliate; un membru afiliat poate propune un singur candidat; să aibă studii universitare finalizate; să nu fi suferit condamnări penale definitive privative de libertate, indiferent de forma de executare a pedepsei. Dovada acestui fapt se va face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar valabil; să aibă vârsta cuprinsă între 30 – 60 ani; să aibă experiență managerială relevantă în domeniul sportului; să aibă un program scris privind dezvoltarea activității baschetbalistice din România pentru următorii patru ani, proiect ce va fi depus la dosarul de candidatură.

Sursa: www.prahovainfo.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.