Forumului energetic Aspen Energy Summit ajuns la a doua ediție la Ploiești

Astăzi la Ploiești a avut loc cea de-a doua ediție a Aspen Energy Summit, eveniment organizat de Aspen Institute Romania, alături de Consiliul Județean Prahova. În cadrul forumului au fost abordate aspecte strategice din domeniul energiei, economiei, geopoliticii și securității. Un grup select de oficiali naționali, lideri internaționali și experți în politici publice din industria energetică, reprezentanți guvernamentali și ONG-uri au dezbătut subiecte de importanță națională și regională.

Evenimentul a fost deschis de Mircea Geoană, președintele Aspen România, care a apreciat implicarea administrației județene în desfășurarea summit-ului. Acesta a beneficiat și de susținerea Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, reprezentat de domnul ministru, Radu Oprea.

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a menționat că forumul energetic organizat în județul Prahova este o platformă utilă, ce poate oferi soluții eficiente de dezvoltare durabilă și oportunități economice viabile.

Summit-ul așează Prahova pe harta energetică mondială, dându-ne posibilitatea să oferim anumite direcții de acțiune, legate de cooperare regională și transatlantică în domeniul infrastructurii energetice. Prin poziţia sa geografică și potențialul său, România deţine un rol important în ecuația energetică regională, atât prin valorificarea resurselor proprii, cât şi printr-un rol activ în redistribuirea resurselor energetice transportate din zona Mării Caspice și a Orientului Mijlociu, pe piaţa europeană.

Președintele Bogdan Toader a subliniat necesitatea implicării tuturor factorilor de decizie, în gestionarea resurselor energetice, asigurând-se cele mai potrivite soluţii, cu costuri accesibile, astfel încât cetățenii să plătească un preț optim, iar investitorii să-și poată dezvolta afacerile.

Aspen Energy Summit are loc cu doar câteva luni înainte de președinția României la Consiliul Uniunii Europene și este în perfectă simbioză cu Președinția României a World Energy Charter.

Acest eveniment urmărește promovarea la nivel regional, european și transatlantic a unor proiecte ce pot ajuta România si implicit județul Prahova să își dezvolte potențialul și să devină un centru energetic.

Forum-ul energetic desfășurat astăzi la Ploiești, a oferit soluții eficiente de dezvoltare durabilă, prezentarea unor oportunități economice viabile și a creat premisele necesare dezvoltării unor parteneriate în domeniul infrastructurii energetice.

Related posts

Leave a Comment

3 × three =