Formularul PLF se modifică, după valul de amenzi. Cum trebuie completat documentul de intrare în ţară

2 februarie 2022  |  14:04  |  👁 425 Vizualizari


Guvernul a luat în calcul modificarea formularului PLF, după valul de amenzi primite de români, care, deşi au completat documentul digital, tot au fost sancţionaţi.

Acesta va putea fi completat cu doar 24 de ore înainte de intrarea în ţară, iar datele vor rămâne în sistem timp de 6 luni, în loc de 15 zile.

Ce schimbări vor fi făcute în formularul PLF

Raed Arafat şi Alexandru Rafila vor interveni, aşadar, asupra structurii formularului digital de intrare în ţară. Iată modificările din PLF şi cum se completează:

  • Formularul online va putea fi completat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară, acum poate fi completat cu doar 24 de ore înainte
  • Va trebui sa introduceți CNP la completarea formularului, iar acesta va fi transmis mai departe
  • Nu vor mai trebui sa completeze formularul:

a) personalul operatorilor de transport internațional de persoane și marfă, adică inclusiv piloții și stewardesele scapă de formularul PLF

b) personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor și personalul de deservire a platformelor maritime situate în zona economică exclusivă a României și care nu se deplasează pe teritoriul altui stat.”

  • Datele vor rămâne salvate in sistem 6 luni, nu 15 zile așa cum e acum

Peste 50.000 români, amendaţi

Ordonanța prin care a fost stabilită obligativitatea completării formularului digital a fost adoptată de Guvernul Ciucă în 15 decembrie 2021, iar avalanșa de amenzi a început zece zile mai târziu, timp insuficient pentru ca toți românii aflați peste granițe și care au vrut să se întoarcă în țară de sărbători să se poată informa corect și complet cu privire la noile îndatoriri pe care le au, spun reprezentanții USR.

Potrivit datelor existente până acum, peste 50.000 de români au fost amendați de autorități, deși, în multe cazuri, nici nu au fost întrebați la graniță de PLF. Alții, care au completat formularul, au fost sancționați la săptămâni bune de la trecerea graniței pe motiv că documentul nu este găsit în baza de date (fiind șters la expirarea termenului de 15 zile prevăzut în OUG).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.