Ford Motors face investiții masive în vehicule electrice

Ford Motor a anunţat că va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Ford va utiliza ”skateboard-ul” Rivian, un şasiu care reuneşte un motor electric, baterii şi sisteme de control, pentru a construi un nou vehicul pentru America de Nord.

Grupul nu a oferit detalii legate de tipul de vehicul, locul şi momentul în care va începe producţia. Rivian, companie din Michigan fondată în 2009, a atras peste 1,5 miliarde de dolari de la investitori.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere o evaluare a acesteia, dar site-ul pentru investitori Dealroom.com estimează o valoare a Rivian de 5-7 miliarde de dolari.

Valoarea de piaţă a Tesla este de circa 45 de miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Ford este de aproape 38 de miliarde de dolari, informează news.ro.

Primele produse ale Rivian, o camionetă pickup mare şi un vehicul utilitar, vor intra în fabricaţie la sfârşitul anului 2020 şi la începutul lui 2021, a declarat directorul general al companiei, R.J. Scaringe.

Cele două vehicule electrice, precum şi skateboard-ul pe care îl va folosi Ford vor fi fabricate la farica Rivian, care este o fostă uzină Mitsubishi din Normal, Illinois.

Related posts

Leave a Comment

five + ten =