Florin Cîțu, președintele PNL: ‘E un compromis la guvernare, dar noi suntem aici să ne asigurăm că în continuare investiţiile nu vor fi sacrificate

12 ianuarie 2022  |  09:04  |  👁 247 Vizualizari


Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că „guvernarea merge bine”, iar coaliţia funcţionează aşa cum se aştepta să fie, şi anume ca un compromis. Întrebat cum apreciază viteza cu care se fac reformele în România, fostul premier a răspuns că viteza este dată de jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Guvernarea până acum merge bine şi ăsta este actul de guvernare. Acum, mai sunt postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie (referindu-se la postarea de marţi, de pe Facebook, a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu – n.r.), dar în rest acest compromis care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România şi a avea o majoritate în Parlamentul României deocamdată funcţionează”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR.

El a susţinut că actuala coaliţie este „exact cum se aştepta să fie, un compromis”.

„Pentru mine este foarte important să nu distrugem un echilibru care a fost câştigat foarte greu în ultimii ani de zile pentru economie, pentru că toţi vom avea de tras după aceea în viitor. Orice derapaj va fi sancţionat şi public de Partidul Naţional Liberal, dar şi în coaliţie”, a adăugat Cîţu.

El a susţinut că PNL se află în Guvern pentru a se asigura că principiile liberale nu vor fi „înăbuşite” atunci când se iau decizii legate de economie.

„Da, este un compromis şi e adevărat, nu mai suntem în paradigma pe care am avut-o eu la guvernare în care prioritatea o reprezentau investiţiile. Şi este un compromis la guvernare, dar nu va face Partidul Naţional Liberal compromisul. Compromisul îl vedem, îl înţelegem, dar noi suntem aici să ne asigurăm că în continuare investiţiile nu vor fi sacrificate pentru alte măsuri”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat cum apreciază viteza cu care se fac reformele în România, fostul premier a răspuns că viteza este dată de jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Haideţi să le atingem pe toate şi eu zic că e viteza perfectă”, a adăugat Cîţu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.