Fiscul a pus ochii pe bloggeri și pe influenceri – pentru taxe și impozite, nu pentru promovare. Selly, dat exemplu de bune practici: este la zi cu plata dărilor către stat

16 august 2022  |  08:20  |  👁 196 Vizualizari


Peste 50 de bloggeri și influenceri nu au declarat venituri la Fisc de peste un milion de euro, au anunțat reprezentanții ANAF. Fiecare persoană care obține venituri trebuie să își achite taxele, altfel riscă amenzi mari, atrag atenția și consultanții fiscali. Selly, un tânăr vlogger celebru, este dat exemplu de bune practici: este la zi cu taxele și impozitele la stat.

În societatea digitalizată de astăzi, tot mai mulți tineri fac bani, unii chiar mulți, din activități pe rețelele de socializare sau pe platformele online. Se numesc bloggeri sau influenceri și, de cele mai multe ori, câștigă urmăritori pe Facebook, Instagram sau YouTube cu sfaturi sau recomandări despre muzică, IT, bucătărie ori călătorii.

Nu trebuie să uite însă că orice persoană care realizează venituri trebuie să declare și să își achite impozitele către stat.

ANAF a verificat achiziții, conturi și împrumuturi. Așa a ajuns la concluzia că 56 de bloggeri sau influenceri au uitat să își declare veniturile și să plătească taxe de peste un milion de euro.

Andrei Șelaru sau Selly este dat exemplu de bune practici. E la zi cu taxele și impozitele.

ANAF atrage atenția că va continua controalele ca să îi depisteze pe toți cei care realizează venituri din activități online și nu achită taxe.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.