Filmele lunii martie 2019

O lună cu cinci weekend-uri, martie face legătura cu perioada blockbusterelor de vară, oferindu-ne un lungmetraj cu prima eroină Marvel în perfectă sincronizare cu Ziua Femeii. În acelaşi timp, primăvara dă semne să devină noul anotimp favorit al regizorilor români, cu cinci filme româneşti în programul cinematografelor. Un număr record de filme europene şi filme de festival completează oferta. Iată mai jos recomandările noastre.

8 martie

Captain Marvel

Ce mai este de spus despre Captain Marvel? Recunoaştem că ne-am protejat cu atenţie, evitând pe cât posibil să urmărim cele mai Noi trailere şi declaraţiile video ale actorilor şi regizorilor. Captain Marvel este primul film Marvel cu o femeie în centrul atenţiei şi în acelaşi timp o punte către aşteptatul Avengers: Endgame. Unul dintre marile mistere ale Universului Cinematografic Marvel va fi dezvăluit pe 8 martie, cu siguranţă însoţit de spectaculoasele efecte speciale cu care ne-a obişnuit franciza şi talentul ei de a crea noi lumi şi de a face trimiteri către viitoare aventuri. Cinemagia va vedea filmul miercuri şi joi dimineaţa va publica o cronică.

Într-un weekend cu un blockbuster Marvel în program, oferta cinematografelor este completată de titluri ce vizează o cu totul altă categorie de public: The Wild Pear Tree/Sub umbra părului sălbatic, cel mai nou film al lui Nuri Bilge Ceylan, documentarul Distanţa dintre mine şi mine, despre poeta Nina Cassian, şi Capernaumfilmullibanez nominalizat anul acesta la Oscar şi câştigătorul Premiului juriului la Cannes în 2018.

15 martie

Touch Me Not
Un film care pe noi ne-a cucerit încă dinainte de premiera sa mondială din competiţia festivalului de la Berlin, unde a reuşit să câştige al doilea Urs de Aur al României, după Poziţia copilului. Este un film dificil, care necesită bunăvoinţă şi deschidere din partea spectatorilor, putând să le provoace acestora nevoia de a-şi recalibra poziţia legată de sex, frumuseţe, comunicare, intimitate. Povestea începe cu Laura (Laura Benson), o actriţă între două vârste care face terapie pentru a-şi vindeca teama de intimitate, şi va ajunge curând la alte personaje insolite. Întreaga săptămână rămânem pe teren nehollywoodian: comedia românească Faci sau taci, cu care regizorul Iura Luncaşu încearcă să întreacă încasările filmului său anterior, Ghinionistul, comedia franceză Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?/Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?, animaţia belgiană The Queen’s Corgi/Corgi, Cățeii reginei şi drama columbiană Pájaros de verano/Păsări călătoare.

22 martie

Us/Noi
Este fără îndoială unul dintre cele mai bizare filme ale anului. După superhitul Get Out, regizorul Jordan Peele propune o nouă premisă bântuitoare: un cuplu şi cei doi copii ajung la casa de vacanţă, sperând să petreacă de minune alături de alţi buni prieteni aflaţi şi ei în concediu. Doar că pe aleea din faţa casei îşi fac apariţia într-o noapte patru siluete. Teroarea începe atunci când eroii îşi dau seama că invadatorii arată exact ca ei, dar au un comportament diferit şi sunt gata să le vină de hac. Cele mai mari nume de pe afiş sunt Lupita Nyong’o (12 Years a Slave, Black Panther) şi Elisabeth Moss (Top of the Lake, The Handmaid’s Tale).

29 martie

Dumbo
Bazat pe animaţia lui Walt Disney, acest film regizat de Tim Burton ne poartă în lumea circului pentru a spune povestea unui mic elefant născut cu urechi gigantice. Poate că toţi râd la început de el, dar mare le va fi mirarea când micul Dumbo îşi va întinde la un moment dat urechile şi va începe să zboare! Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton şi Danny DeVito interpretează rolurile principale în acest blockbuster pentru întreaga familie.

În acest weekend mai vedem comedia franceză En liberté!/În libertate şi drama absurdă a lui Terry Gilliam, The Man Who Killed Don Quixote/Omul care l-a ucis pe Don Quijote.

 

 

 

Sursa: Cinemagia.ro

 

 

Related posts

Leave a Comment

5 × five =